måndag 31 augusti 2009

Order hos danska Marengs


Jag är osäker om jag handlat från dem tidigare. Jag har beställt två plagg, ett som kom nu i denna omgången och ett som kommer nästa. Jag undrar hur de kommer att skicka, om de väntar tills båda kommit in. Annars får jag kanske dubbla fraktkostnader. Väldigt dålig information tycker jag. Jag har handlat förr från Butik Cha och Mads og Mille och båda de affärerna har jag varit nöjd med. Får väl hålla koll på mitt kontokortssaldo, där ser jag om de dragit några pengar.

söndag 30 augusti 2009

Spänning infor morgondagen

vilka kläder kommer upp i webshopparna? Jag tänkte inte köpa något mer nu under hösten (förutom det jag beställt från Dk) men man tycker det är lika spännande ändå. Och man vet ju aldrig kanske kommer något jag inte kan motstå. Fast jag skulle vilja ge mig själv ett köpstopp ett tag, får se hur det går.

Stajl by Malmö


är ett nätverk som stöd för lokala kreatörer i Malmö. De har en årlig marknad på S:t Knuts Torg i Malmö och den inföll idag. Kreatörerna får visa upp och sälja sina varor i olika stånd på torget och de har en gemensam modeshow tre gånger under dagen. Trevligt att se lite nytt och kreativt mode och framförallt var det mycket inom smycken på årets marknad. Detta lilla torg är som gjort för detta ändamål och solen sken när vi var där på dagens första catwalkshow. Vi köpte inget förutom ett halsband och ett armband. Jag såg en hel del coola smycken bla dragkedjebroscher som var urläckra. Det har blivit en tradition att åka hit varje år. Tyvärr glömde vi kameran så ovanstående bild är från Sydsvenskan.

Förhandsbokningar

Jag vet att man som affär inte får ta emot förhandsbokningar utav kunder. En affär här i stan gör det absolut inte, inte ens om man går dit. De säger att de är livrädda att bli av med märket om de bryter reglerna.
Därför blir jag förvånad när jag läser på ett par ställen att förhandsbokningar skett och även med namngivning i vilka affärer det gäller.
Man undrar ju lite ifall alla inte känner till reglerna, att man struntar i dem det kan jag förstå (alla vill ju få sålt sina varor till fullpris) men att det inte sker mer i tysthet är förvånansvärt.
Fast det kan ju vara nackdelar med att förhandsboka också. Man kan ju ångra sig på vägen sas, komma på att man kanske hellre ville ha ett annat plagg eller man kanske får information om storlekar etc som inte framgick när man beställde. Å andra sidan är man säker på att man ska få sitt drömplagg.
Det går bra att efterbeställa/beställa modeller som affären inte haft tidigare men man måste vänta två veckor efter man fick sin leverans. Verkar vara många regler när det gäller försäljningen av Odd Molly.

lördag 29 augusti 2009

Underklänningen på Tradera



Slutbudet blev 1.800 kr, lite väl mycket va för en underklänning som inte något speciellt egentligen. Finns det så få av dessa att få tag på? De har kanske bara sålts tillsammans med andra klänningar. Jag har i alla fall en som aldrig används men som hör till klänningen (som inte heller används) men som jag ändå vill hålla på.

torsdag 27 augusti 2009

Idag har jag haft denna blusen


Jag köpte den på Tradera och den är så fin. Jag märkte att många tittade på mig och det är klart det är ingen diskret trasa direkt. Jag trivdes jättebra i den och är glad att jag hittade den.

En rolig sak

som jag hörde när jag var på Åhléns. En tjej som sa till sin väninna:

Har man en så känns det som man har alla. Och hon menade Odd Molly.

Tänk om det var så då skulle ingen kommentera hur många Odd Mollys man hade utan bara undra varför man gick i samma plagg alltid.

Åhléns City i Malmö

har äntligen fått in höstkläderna nu när nästa släpp är nära. Rätt mycket faktiskt, jag tror inte jag har sett så mycket Odd Molly på Åhléns tidigare. Jag tycker om att shoppa där, ingen som kollar en och frågar utan man kan prova hur mycket som helst i lugn och ro. Hade inte tänkt handla något men det blev tre plagg.

Light cotton i denna snygga färg. Jag har två stycken tidigare i denna modell och hade inte tänkt köpa fler men såg en tjej häromdagen som hade denna och den var så fiiin




T88 smock vit, jättefin speciellt ärmarna tycker jag om. Jag har inte så många blusar i den här stilen så den blir säkert använd en hel del.




Rib jersey tank som jag tycker är mycket söt med sina små rosetter, och som naturligtvis är väldigt användbar.







Åhléns hade som sagt mycket bla alloverprinted tee och tank, T88 buttondown, makeout blouse, alpaca mix cardigan, every day long cardigan, rib jersey, enticement long underdress, 100 gr frill top, light cotton embroided, check me blouse och check me andress och säkert fler som jag inte kommer ihåg. Bla en kjol som inte finns på Odd Mollys sida i vanlig bomull, blå och brun med svart spetskant nederst.

onsdag 26 augusti 2009

Mina nya boots

Jag hittade ett par boots helt i min stil. Dessa tyckte jag var skithäftiga. Köpta på Scorett för 800 kr.



Jag hade inte haft något emot någon av dessa från Golden Goose men priset är ett helt annat 8.700 kr resp 6.700 kr hos Mrs H










Jobbiga kommentarer



Jag läser på flera bloggsidor om det jobbiga att bli ifrågasatt varför man har dyra kläder. Kommentarer om hur man har råd osv. Ingen skulle väl komma på tanken att kommentera någon som bara går i billiga kläder. Detta har inte hänt mig ännu, jag jobbar på ett kontor där inte många har kläder som sitt intresse och de få som har det är mer inne på kvantitet än kvalitet.
Jag kan iofs känna mig obekväm i vissa lägen tex när det gäller mina väskor. Jag har några designväskor som kostat en hel del och jag är rädd att någon ska fråga om väskan är äkta. Det är nästan så att jag vill ljuga att den är fake för att slippa att bli dumskalleförklarad. Ibland kan det kommenteras vid fikan om just hur dyra vissa väskor är och hur man kan vara så dum att man ger så mycket för en handväska. Jag håller alltid tyst vid de tillfällena, tycker det är bättre att ligga lågt i den frågan.
Jag älskar mina väskor och tycker de höjer vilken outfit som helst.

tisdag 25 augusti 2009

Hur är kvaliteten på Odd Molly?


Läser på flera ställen att en del får reklamera sina Mollysar pga allehanda fel och brister. Ännu så länge har jag inte märkt av något av detta. Jag har iofs inte använt mina så jättemycket än trots att jag har ganska många. Men jag har mycket andra kläder också och denna sommaren är den första som jag använt Odd Molly mer regelbundet.

Det enda plagg jag fått sy på var denna tunika och det var helt mitt eget fel. Jag skulle gå ut och hämta posten, fastnade med ärmen i dörrhandtaget och på samma gång tog jag steget ner för trappan och kunde inte gå tillbaka. Svisch sa det i tunikan och en ganska stor reva blev det baktill. Men jag sydde ihop revan och eftersom den är så brokig i tyget så syns det inte alls. Det enda jag tänkte på var att nu kan jag inte sälja den vidare men det hade jag nog inte gjort i alla fall för jag har nog använt denna mest av alla.

måndag 24 augusti 2009

Min favorit Molly














Full emb plaggen är mina favoriter och har varit så sedan i somras när jag köpte en klänning och ett linne.



Sedan fortsatte hösten med två stycken full emb dress och philander blouse.



Jag älskar materialet i dessa plagg och broderierna. Jag tror och hoppas att jag kommer att få mycket användning utav plaggen nu i höst och även i vinter. Matchat med fina koftor, ej nödvändigtvis OM och tights tex kommer jag känna mig fin och välklädd.

söndag 23 augusti 2009

Odd Molly Skin care








Idag hämtade jag mitt paket från Eleven med Odd Molly Skin Care produkter. Jag köpte duschcremen, handcremen och lip balmen. Jag som inte kollade så noga när jag beställde blev förvånad över att förpackningarna var så små. Jag betalade ca 580 kr för dessa tre produkter. Bara duschcremen kostar 225 kr för 250 ml. Det är ju ganska dyrt. Söta förpackningar men det kan man inte leva på i längden. Handcremen tänkte jag ha på mitt skrivbord på jobbet (sidan om handspriten som företaget varit generösa att ge alla anställda).

Jag tror inte jag kommer fortsätta och handla dessa produkter i framtiden utan det var mest för skojs skull jag ville testa.

Det ska bli roligt och se om detta blir en flipp eller flopp för Odd Molly.

lördag 22 augusti 2009

Uggs - de fulaste stövlarna eller?



Idag sprang jag och min dotter på stan för att hitta jeansleggings till henne vilket visade sig inte vara så lätt. I alla fall så var vi inne på Factory för att jag skulle se vad de hade fått hem från Odd Molly. Den ena tjejen där bar velour frill tunic i brunt och till det bruna Uggs. Så fint det var. Nu finns det massor som tycker att dessa stövlar är något av det fulaste de sett men jag gillar dem. Jag köpte mina första för fyra år och de var inga riktiga Uggs utan någon annan modell och de är beige och höga. För två år sedan köpte jag svarta låga på Ebay och de använde jag jättemycket förra vintern. Nu blev jag supersugen på bruna höga att ha till klänningen. De sålde dem naturligtvis i affären men de gick på nästan 2.700 kr och det tycker jag är för dyrt. Så nu tänkte jag leta på Ebay och se om jag kan hitta ett par billigare.

fredag 21 augusti 2009

Jag hittade lovelove tank idag


Var inne på Iisa efter jobbet och gick och kollade runt lite. Såg att de hade ett vitt linne i min modell i st 1. Jaha tänkte jag, då har de sålt slut på dem. I alla fall så hittade jag linnet i svart och tänkte att det är ju faktiskt användbart också så jag bestämde mig för att köpa det.

När jag skulle betala frågade jag om de inte hade vita, jo det visade sig att de hade dem på lagret. Då borde jag ha sagt: Då tar jag det vita istället. Jag sa: Då vill jag ha ett vitt också.

Vad är det för fel på mig. jag går för att köpa ett linne och det slutar med två. Det händer mig ofta att jag planerar att handla vissa saker men jag hittar alltid något som jag handlar på impuls också. Jag får sluta att gå i affärer.

torsdag 20 augusti 2009

By Marlene Birger vs Odd Molly






Jag brukar använda By Marlene Birgers bomullslinnen. Jag har ett gäng i olika ljusa färger, dessutom två vita och ett svart. Jag brukar passa på när det är rea på dem. Men nu såg jag att Odd Molly har ett fint som är långt i modellen och med den söta rosetten på. Ett vitt sådan skulle passa bra. Lite dyrare än Marlenes som kostar 400 kr och det verkar vara i tunnare material också. Trist nog verkar det inte finnas i någon av webshopparna i min storlek. Kanske de har i Malmö, det får bli morgondagens eller helgens spaning.

Min dotter i Sydsvenskan


Min dotters klass hade hastighetsmätning utav fordon som passerade skolan på morgonen igår. Sydsvenskan var där och skrev ett reportage och fotade. Av alla foton de tog så valde de ett där jag är med sa hon i morse när jag visade tidningen för henne. Hon var inte alls nöjd med bilden men det är hon aldrig, det är den åldern nu. Jag tyckte det var jättekul att just hon var med förstås.

Var och hämtade mina plagg på Ajabaja

fyra stycken hade jag beställt. Populära plagg, det finns inga 4:or kvar i något av dem och i vissa finns det knappt någon storlek kvar alls. Bra att kunna beställa via internet och sedan hämta i affären. En annan kund var inne och frågade om hon kunde få förbeställa men de sa att det slutat med det eftersom de var rädda att förlora märket. Vilket borde betyda att det betyder en hel del för affären. I Malmö finns sex affärer som säljer märket varav en finns i Limhamn. Eller sju om man räknar Folkart, jag vet faktiskt inte om de har märket i den fysiska butiken. När jag varit där någon enstaka gång så har det inte funnits. Med tanke på stadens storlek och alla danskar som handlar där så får nog de flesta sålt det mesta av kläderna. En av dessa affärer tar inte in 4:or, varför vet jag inte, jag har aldrig brytt mig om att fråga eftersom de har samma sortiment (och ett ganska litet sådant) som de andra affärerna. Men lite märkligt verkar det.

onsdag 19 augusti 2009

Torsdagens klädsel


Imorgon skall det bli sommarens sista varma dag, i alla fall enligt Sydsvenskan. Jag tänkte ha denna kombinationen tillsammans med jeans.


Ikväll blev det festival igen, dottern ville gå på NRJ:s konsert. Riktigt bra men man kändes sig ganska gammal i sällskapet för det var mest tonåringar där. Ola, Darin, Arash, Dead by April och några till. Arash var riktigt bra och även Darin gillar jag.

tisdag 18 augusti 2009

Malmöfestivalen

Denna veckan härjar festivalen i Malmö. Jag är trött på detta jippo sedan länge men dottern ville dit och är för liten för att åka själv. Så vi strosade runt och käkade lite. Sen var vi och tittade på Lena Philipsson och Orup på Stortorget. Riktigt trevligt var det trots allt. Det blir aldrig tråkigt när de två underhåller och de har ju verkligen många hits att plocka fram.

Mina kläder imorgon


Oj, nu är jag osäker på vad jag vill ha. Det har blivit Odd Molly varje dag och jag tänkte faktiskt ha en Odd Molly vecka. Det är inte så vanligt att jag använder dem så ofta men jag har ju köpt en del nya plagg och det är alltid roligt att använda det som är nytt. Kanske jag tar min svarta trikåkjol från Gina Tricot tillsammans med ovanstående.

I`m in love with a fairytale



Detta underbara linne noterade jag först på Odd Mollys hemsida men tänkte att det är nästan too much. Sen såg jag när Katinka provade det och tänkte att jag måste testa det också. Och det är jättefint verkligen. Jag tänkte kombinera det med lite tuffare kläder, ev jeans eller skinnbyxor eller blanka tights och en tjock kofta.

måndag 17 augusti 2009

Höga bud på Tradera






Denna blusen har jag och jag såg att det just nu ligger en 4:a på tradera som är uppe i 2.300 kr nästan. Jag vet att den var dyr i inköp men det är ju ganska bra betalt tycker jag. Jag behåller nog min i alla fall ett tag till. Jag tänkte även tidigare i somras sälja min Berrydress eftersom jag inte använt den men kände att jag skulle få för dåligt betalt för den. Jag har ångrat mig lite sedan dess, det är ju en toppenklänning att ha hängandes för tillfällen som bla bröllop och liknande. Den kommer säkert inte att bli omodern på ett tag i alla fall.


Nu är min blus på Trader uppe i över 1.000 kr, det tycker jag också är ganska mycket men jag blir alltid lite misstänksam när det är köpare som har få poäng. Jag ser hellre att vinnaren har mer än 1 i alla fall.

Tisdagens outfit





Imorgon tänkte jag ha en lila trikåklänning med mycket tyg i kjolen från Hunky Dory tillsammans med Philander Blouse. Jag trivs jättebra i prefallplaggen och är glad att jag köpte en hel därifrån. Jag var och tittade på Iisa idag och de har fått in ganska mycket från höstkollektionen. Men jag ska inte köpa mer från detta släppet, jag väntar på nästa....

Min outfit för morgondagen



Jag tänkte ha denna klänning imorgon tillsammans med en vit underkjol med spets från HM och vita lite kortare tights. Och en kofta i ljuslila från Day som jag köpte på rea nu i sommar. Och min fina väska från Miu Miu i grått skinn typ struts. Jag har bestämt mig för att byta väska en gång i veckan, egentligen borde man välja väska efter sina kläder men det orkar jag inte. Flytta alla grejer varje dag.....


Väskan jag använde tidigare har jag nog haft varje dag i ett år, men den var så neutral i färgen och jag tyckte den var praktisk och fin men nu ska jag se till att använda alla mina fina väskor. Det är väskan längst ned i mullvadsfärg också från Miu Miu. Nu har jag använt den så mycket att den nästan är sliten på sina ställen.

söndag 16 augusti 2009

Inköp under semestern


När vi var på Barkaby Outlet under vår semestervecka i Stockholm hittade jag denna topp på rea. Jag tyckte sortimentet som fanns där var ganska dåligt, kläder från sommaren 08 och inte speciellt billigt heller. 40% var det på denna och jag kunde inte låta blir att få något med mig hem från resan.

Mina finaste sjalar


Jag är dålig på att använda sjal men köper då och då. Mest använder jag lite större sjalar i trikå som jag köpt på HM eller Zara men ibland får jag ett ryck och tar en ur "finlådan"


Längst till vänster är en vintagesjal från Missoni som jag bara använt någon enstaka gång, nästa är även den från Missoni och den är verkligen snygg i härliga färger och bra modell. Den använde jag ganska mycket till svart skinnjacka förra hösten. Efter den är en McQ Alexander McQueen och det är dödskallesjal i lite annorlunda modell. Den köpte jag i Köpenhamn och den är urläcker till en grå klänning. Sist en sjal från Moschino som jag är osäker på om det är äkta eftersom jag köpt den på Ebay. Men den har ett så mysigt och kul mönster att jag inte bryr mig så mycket om det.
Ännu har det inte blivit någon från Odd Molly men det kanske kommer så småningom.

Nygammalt i annan bemärkelse






Titta vad jag hittade i min garderob under en annan blus. Jag gick igenom kläderna för att bestämma lite vad jag skall ha nästa vecka när jag börjar jobba igen. Visste att jag hade den men inte var och aldrig använd är den. Kommer inte ihåg när eller var jag köpte den, antagligen på rea någonstans. Ibland blir det så på reor att man köper plagg mera för att de är billiga än för att man vill ha dem.

Nygammal kofta


Denna kofta ropade jag in på Tradera. Jättefin tycker och jag tror att den blir en bra investering inför höst och vinter. Såg en likadan fast grön på Malenami som jag föll handlöst för. Och när jag sedan såg den på Tradera var jag såld. Vissa personer är som levande reklam för Odd Molly bl.a Malenami som är underbart söt och har ljuvliga kläder, att sedan fotona är proffsiga gör ju sitt till. Den är ju i ull och det har jag inte så många av eftersom jag tycker att materialet är väl stickigt men denna var faktiskt inte så farlig. Älskar den.

fredag 14 augusti 2009

Odd Molly vår 2010


Är inte dessa plagg från vårkollektionen? Lite sjuk är modevärlden allt där man hela tiden ligger långt fram i tiden och aldrig hinner njuta riktigt av nuet. Bild från Guldknappegalan.





Mer för uppmärksamheten än för att vara snygg eller? Gynning som alltid brukar vara så fancy.

Carin Wester vann Guldknappen







Jag tycker om hennes kläder men har aldrig köpt speciellt mycket utav henne. Dels är kläderna förhållandevis dyra och de känns rätt "unga" i stilen.



Jag har en ullkofta som är som en poncho, den är ganska speciell och jag tycker mycket om den. Den köpte jag på rea till halva priset. Dessutom köpte jag en lila klänning i våras från hennes samarbete med Weekday. Jag har inte använt den än men tänkte ha den till någon av mina långa västkoftor till vintern. Den är ganska tight med helt underbara stora ärmar.



Sen älskar jag hennes sammetsklänningar som kommer nu till hösten - oh en av dessa skulle jag vilja ha, helt underbara.

Klänning i flanell


Jag beställde denna klänning i förrgår från Juniform och den kom igår och det var riktigts snabbt. Klänningen har inte funnits på min önskelista och rutigt/flanell är inte så vanligt i min garderob heller precis. Men jag var nyfiken på klänningen och ville gärna prova den. Och den var över förväntan, känns som en bra klänning att använda i höst och vinter på jobbet. Och jag tycker att priset var rätt så bra på den. Man kan ju inte bara handla klänningar i 3.000 kr klassen.

torsdag 13 augusti 2009

Dessa plagg har jag från sommar MW



Denna har jag både i blus och klänning och älskar tyget, så fint.


Det knallrosa linne är superfint.


Sen har jag ett antal tshirts och två sjalar också.