onsdag 30 september 2009

Onsdagens outfit


idag har jag haft denna blommiga sidentunika. Köpte den i våras men har inte blivit använd på hela sommaren. Tänkte att den funkar nog bra även till vinten med en kofta över. Eller som här när jag har en längre väst till. Jag tyckte tyget var så fint på tunikan när jag köpte den men jag vet inte riktigt vad jag tycker nu. Den är rätt svår att matcha på något sätt.

Traderavinst


jag vann denna på Tradera. Jag vet inte namnet på den men tycker spetsen upptill är så fin. Jag har en ärmlös i chalk i samma stil som jag köpte på rea för några år sedan. Har letat efter fler i denna serie.

tisdag 29 september 2009

Tisdagens kläder



idag har jag haft en vinröd 327:a, under den en lovelovetank i cherry. Överst en kofta från Day som jag köpte på rea i somras.


Jag älskar mina lovelovetanks och använder dem flitigt. Även om de är dyra i inköp så räknar man pris per gång så blir de inte så dyra trots allt. Man kan tycka att man lika bra kan använda ett linne från Gina Tricot tex och det finns säkert bra linnen därifrån. Det som är bra är att materialet i dessa linnen är sköna, de har en bra längd och den lilla rosetten är pricken över i:et i många kombinationer.

måndag 28 september 2009

Oj va roligt








jag har tidigare skrivit att jag gillar Sonia Rykiel a lot. Hon kommer nu att bli gästdesigner för HM vintern och våren som kommer. Den 5 december lagom till julhandeln kommer underkläder och accessoarer att säljas.


Till våren, 20 feb, kommer stickade plagg och accessoarer till kvinnor och flickor i ålder 1,5 till 8 år.

Riktigt spännande känns det här, roligt när det är någon favoritdesigner som gör samarbeten.

Pulsarna kommer att stiga igen .......





Måndagens outfit


tog jag inne på jobbets toalett. Den stora som nästan ingen vill gå på eftersom det finns ett runt fönster som går ut mot garaget. Knappast någon som kan se något därifrån med tanke på att fönstret sitter högt upp. Jag tänkte först göra det i hissen eftersom där finns en helkroppsspegel. Men det känns lite risky.

Idag har jag svart trikåkjol från HM, svart lovelove linne och blommig kofta Odd Molly.

söndag 27 september 2009

Vintage Stories

är en fin kollektion från KappAhl som kom redan i våras. Då köpte jag ett par plagg ifrån den och jag fick lite Odd Molly vibbar utav vissa av dem. Plaggen är lite dyrare är normalt på KappAhl.







Ovan finns ett linne jag köpte då, det är fint att kombinera med bla Odd Molly. På bilden finns också två fina pärlshalsband och min favoritparfym Kelly från Hermes. Tror inte den finns i Sverige jag har köpt den på Ebay och detta är min andra flaska.




KappAhl kommer med en ny kollektion den 15:e oktober och passa på och titta in i deras affärer då för förra gången sålde de finaste varorna slut ganska snabbt.





Bild från KappAhl

Oj vad avundsjuk jag är

såg bilderna hos Malenami på de fina tjejerna som är i Stockholm. Skulle varit fantastiskt kul att få vara med. Jag fick även syn på en klänning som jag inte lagt märke tidigare på hennes bilder. Det är denna. eftersom jag är väldigt svag för hearted tunic så blev jag förtjust. Produktbilden tyckte jag inte var så fin och då ser man vilken skillnad det blir när kläderna hamnar på en "vanlig" människa.





torsdag 24 september 2009

Herrkollektionen

läste jag lite om i Habit som är en tidning för klädbranchen. Jag brukar läsa deras nyheter på nätet och fick en gratistitt i deras webbtidning som annars kostar över 1.000 kr om året. Där läste jag att Ylva Liljefors designar för Odd Molly som frilansare och även kommer att bli ansvarig för herrkollektionen vilket jag inte hade en aning om. Hon fick Guldknappen 2002.

Jag undrar lite över denna herrkollektion, undrar vilken typ av kläder det kommer bli och kan inte låta bli att undra om de tagit sig vatten över huvudet. Jag får inte riktigt ihop Odd Molly med killar om jag ska vara ärlig. Nu kommer det naturligtvis inte se ut som damkläderna men ändå något Mollystuk borde det vara i alla fall.

Jag tycker de skulle satsa på barnkläder istället. De fick konkurrera med andra lite dyrare märken men det känns ändå som att den marknaden är ganska stor. När min son föddes, han är 17 idag så fanns inte alls denna kulturen med fina barnkläder framför allt inte till killar. När min dotter föddes sex år senare så fanns det mycket mera och de danska märken började komma hit. Jag älskade att handla åt henne och ett tag köpte jag nästan inget alls till mig själv, det har jag tagit igen med råge senare.

onsdag 23 september 2009

Denna koftan är jag tveksam till

det är lite plädvarning på den i alla fall bakifrån.




Däremot är den riktigt snygg på Helena C, men det är ju nästan allt. Den kan nog vara fin att kombinera med något finare material som tex siden. Jag är väldigt förtjust i att kombiner fina klänningar med grövre koftor.





tisdag 22 september 2009

Den här är riktigt gräslig

Wild Child Dress, bara namnet är egendomligt




och här kan man snacka om mesh. Och skarpa färger i blomdekorationerna. Jag tror inte det är så många webshopar som beställt den här men jag kan ha fel.




Här provar jag Revolution blouse



i royal. Har en svart volangkjol till för att det var just den jag hade vid provningstillfället. Jag tänkte fota min outfit varje dag sen när jag fått min kamera om det blir bra bilder. Sen får jag se om jag vågar lägga ut dem på webben. Vilken stil med fötterna!

Sonia Rykiel




är jag förälskad i också. Det ultimata fyndet på Ebay vore en tröja som Carrie har i ett avsnitt av Sex and the City serien. Underbar, jag har endast sett en men den var dels i en för liten storlek och dels i en annan färg. Den blev dyyyr.






Dessa klänningar har jag använt en del. Den ceriserandiga gör mig på gott humör med sina fina färger och den blå/vita är mysig i modellen. Båda går att använda till leggings tex och det gör dem till en bekväm vardagsoutfit.

måndag 21 september 2009

Gynning hos Mat Tina


slökollade på programmet ikväll, tycker inte alls om upplägget, stirrigt och stimmigt. Men Carolina var snygg som vanligt och i en Odd Molly blus. Det var en lite oväntad outfit på henne.
Bild från Aftonbladet

Yes, det gick bra

jag var inne på Åhléns och det var inga problem att lämna tillbaka blusen. De sa att de fått info från Odd Molly ca två veckor efter att de börjat sälja dem att de skulle plocka bort dem från sortimentet. Men när jag gick därifrån såg jag att de fortfarande säljer check me andress och den ena check me blusen. Tydligen är det inte lika vanligt att banden går sönder på dessa. Jag har en klänning som jag köpt på Juniform och jag har dragit lite i banden och de verkar sitta bättre. Dessutom tycker jag att banden på klänningen är inte lika viktiga som de var på blusen i alla fall den vita var så snygg med det cerise bandet.

by Malene Birger

Ett litet urval ur min garderob från Malene Birger ,jag tycker framförallt om klänningarna och blusarnafrån detta märke. Jag letade som en galning efter den knallrosa blusen med hästar på. Tycker den är riktigt tuff både i färg och material men det gäller att matcha den så att det inte blir för strikt.









söndag 20 september 2009

Jaha


naturligtvis hörde min vita blus till de plagg som inte höll måttet angående sidenbanden. Drog lite försiktigt i bandet och det gick sönder. Jag har köpt den på Åhléns och kommer att lämna tillbaka den snarast. Jag vill helst att köpet går tillbaka helt, jag vill inte hålla på och sy och sen kanske det inte håller ändå. Och det är ju bandet som gör blusen så fin tycker jag. Åhléns säljer modellerna med detta band som inget har hänt till fullpris så det ska bli intressant och höra om det fått någon information från Odd Molly.

Voile short dress

hade inte tänkt handla så mycket från vintern men denna har jag tittat på hela tiden och velat ha den rosa. Men även denna förstorade jag upp på Marengs sida och jag vet inte om broderiet eller vad det är nu upptill är för orange.




Vilken är finast?

lördag 19 september 2009

Tveksam


blir jag angående denna klänning som jag tyckt varit så snygg hela tiden. Nu när jag tittade på Marengs sida och läste tygbeskrivningen och även förstorade upp bilden.


100% light coton, poly mesh, mesh lacetapes and cotton crochet lacetapes trimmings & underskirt with frills in 100% light cotton.


Mesh tycker jag inte om. Undras hur den ser ut irl. På den bruna syns meshdetaljerna väldigt tydligt framförallt upp på ärmarna och jag gillar inte det alls.


Sen är det en underkjol till, det är volangerna som syns nederst och den verkar ju intressant.


Spännande .........

Lite kul översättning



jag har automatisk översättning från engelska till svenska på min dator. Det blev så mest av misstag. Men det är rätt kul att läsa de svenska beteckningarna på kläderna.Några exempel



Flörta blus




Frihet blus






Rufsar kjol





Smålögn dree

Hearted Tunic - Hjärtan tunika


det är ganska många som skrivit om denna blus. Jag tycker också mycket om den. Jättefin i flera färger faktiskt. Ett plus är att den ska vara skrynklig så man slipper stryka för det är nästan det tristaste jag vet. Det känns som jag har väldigt många toppar men känner ett behov av lite nya kjolar. Behöver inte vara Odd Molly, jag har letat men inte hittat någon jag tycker riktigt om. Jag skulle vilja ha en kjol som funkar till ovanstående men även till Fields of Lace och då känns det som om man skulle behöva en lite tuffare variant, kanske i jeans.

torsdag 17 september 2009

Tänk vad bra det är med alla bloggar



som har Odd Molly som tema. Om det inte vore för dessa och även andra diskutionssiter så skulle man ju inte vet det här strulet som är med sidenbanden på vissa plagg. Jag har köpt två av dessa men har inte använt något av dem ännu. Nu köpte jag iofs det ena plagget från Juniform som gick ut med ett mail i eftermiddags att de betalar tillbaka 20% till alla som handlat av dessa plagg oavsett om de är felaktiga eller ej. Ett jättebra initiativ tycker jag. Man kunde ju lika bra väntat in reklamationerna och kanske sluppit betala ut en del.

Men nu har ingen missat vad som är på gång i alla fall ingen som läser någon form av blogg med intresse Odd Molly. Så bloggarna kan ju likväl höja ett företag som att sänka det. Och det tycker jag är väldigt intressant.

Nu ska jag kolla mina plagg i sömmarna.

Funderingar kring sponsring

jag är mycket förvånad att det fortfarande skickas ut plagg för sk recension. Om tex Tintin skickar ett plagg till en bloggare så undrar jag verkligen om de säljer mera efter recensionen. De flesta vet ju var de ska handla sina Odd Mollys men det kanske finns nya kunder som aldrig köpt märket men hur troligt är det om det är en bloggare som skriver mycket om Odd Molly. Det hade ju varit helt annorlunda om någon stor bloggare som tex Elin eller Engla skulle promota kläderna. Då skulle man kunna få en helt ny kundkrets, dock tillfälligt.



Jag tycker det skulle vara intressant att få veta vad en sådan sponsring ger i beställningar. Sen är det så att det finns ju många jätteduktiga tjejer som gör samma jobb fast helt gratis. De har ju kanske inte lika stor läsarkrets men å andra sidan är det rätt läsare nämligen sådana som är intresserade av Odd Molly och gärna handlar märket. Jag tycker inte själva recensionen ger något, personen har ju fått varan och skulle kanske aldrig handla den själv. Jag tror det är ganska ovanligt att någon säger nej för att jag antar att man får ett erbjudande först eftersom storleken ska passa. Men jag skulle också ta emot om jag fick det gratis. Går ju alltid att sälja lite diskret senare.


Personligen så skyr jag sådana reklamgrejer, just för att de är så uppenbara och inte ger mig något som jag kan få någon annanstans. Däremot skulle man gå ut med en kampanj men 20% tex så blir det ju intressant på ett helt annat sätt.

onsdag 16 september 2009

Vill ha ett par mysbyxor


tänkte mig ett par velour frill pant antingen i svart eller brunt. Jag har ett par Juicy Couture i svart frotté men vill gärna ha ett par i plysch, det är så mjukt och härligt att gå hemma i. Kanske bäst att slå till medan det finns några kvar. Jag tycker att de är ganska dyra men om man använder dem mycket så blir inte priset så högt per gång. Undrar hur långa de är i benen, de kanske blir för korta till mig som är 1.75.

Beställt kamera


det blev en Canon Digital IXUS 100 IS Gold. Hoppas den är lättanvänd och bra. Vill gärna ha en kamera som jag kan ha med mig i väskan så den måste vara liten.Tänk så annorlunda fotograferande har blivit med digitalkamerorna. Förr i tiden hade man en filmrulle i evighet och sen framkallade man och hälften var blaj. Längtar tills jag får den.

tisdag 15 september 2009

Ovanlig Tradera annons


De flesta som säljer begagnade Odd Molly skriver ofta att plaggen inte passar dem längre för att de gått ner i vikt. Mycket sällan läser man tvärtom. Därför kändes det kul att någon faktiskt erkände att hon gått upp så plagget inte passade mera. Jag fick i alla fall förtroende för säljaren eftersom det kändes som en ärlig upplysning. Hon ville dessutom att plaggen skulle finnas i st 5 och 6 också. Jag undrar hur stor efterfrågan det finns på större storlekar. Butikerna säger ju redan nu att nästan ingen handlar st 4 vilket verkar vara ett rent nonsens. Vissa plagg är ju väldigt små också i storlekarna så där hade det inte suttit fel med fler storlekar.

Den här har jag varit på jakt efter i storlek 4 en längre tid men inte hittat. Helst i denna färg men nu är jag beredd att ta nästan vilken färg som helst.

måndag 14 september 2009

Anna Anka

vilket namn och vilken kvinna. Hon var med i serien som gick tidigare ikväll Svenska hemmafruar i Hollywood tror jag att det heter. Jag tyckte faktiskt att hon var gräslig men förhoppningsvis är det hela vinklat som det brukar vara i reality såpor. Men jag tycker det riktigt kul att se sådana här program, det är inte bara avundsvärt att vara rik det verkar väldigt jobbigt också.

090915 Ännu roligare var det idag när jag läste Kvp och det fanns en notis om när hon slängde en isbit på sin man så han fick uppsöka sjukhus.

Garderobsrensning


snart ska jag byta ut sommarkläderna i mina garderober mot höst och vinter. Det brukar ta ett par timmar i anspråk i alla fall tar det mycket längre tid än vad man tror när man börjar. Så här knökat är en garderob utav mina. Jag skulle vilja ha luftigt mellan kläderna men det finns bara en sak att göra, rensa, sälja och ge bort.

Vår hall ett kaos



så här ser det ut i vår hall just nu. Man skulle kunna tro att vi är många i familjen men vi är fyra stycken och det är nog mest mina skor som syns på bilden. Jag vet inte hur jag ska förvara dem på ett bra sätt. Jag vill inte ha de undanstoppade där jag inte ser dem för då blir de inte använda. Tyvärr har vi så litet utrymme mellan våra garderober i hallen att det bara får plats med en liten skohylla och jag har egentligen ingen plats för skoskåp heller och dessutom är det så få skor man får plats med i dem. Vad gör man?

Min man kommenterade problemet och jag sa att snart använder jag inte sommarskorna mer så då åker de in i lådor men å andra sidan tar man fram stövlar och boots. Ja men det har ju man inte så många av sa han. Jo sa jag. Dottern skrattade.

söndag 13 september 2009

Dessa boots har jag köpt i höst









Mycket spännen, band och nitar. Jag gillar denna stilen fint både till byxor och klänning. Snart dax att lägga sommarskorna på hyllan och börja använda dessa.

Hur coola är inte dessa Marc Jacobs, jag köpte dem på rea förra året men hann inte använda. Jag hade suktat efter dem hela vintern. Kanske måste jag gå till skomakaren med dem och få dem lästrade. Lite trånga i själva nederdelen av foten.