lördag 27 februari 2010

Crazy woman



Ytterligare en livalot blouse har hittat in i min garderob där det tidigare trängs fyra stycken från förra sommaren och vintern. I love them all - vet inte varför men kunde inte låta bli denna fast jag satt mig för att inte handla fler av denna modell.

fredag 26 februari 2010

Fredagen 26/2


- tröja Rykiel for HM
- kjol Gina Tricot
- tights Dagmar
- vitt linne By Marlene Birger
Idag sken solen på mig när jag var ute på lunchen och det var säkert ett par plusgrader, jag njöt. Det gäller att passa på. Jag gick en runda i affärerna (gäller att passa på innan mars) och såg att Iisa fått in de breda armbanden från Humanity for all med stenar. Var supersugen att handla ett och gick därför in efter jobb också men ångrade mig. Det känns som om det räcker med de jag har, även om detta var fräckt så är det samma stil. Cred till mig.

Två stycken linnen



Dels detta från Saint Tropez som jag tycker är urgulligt, tänkte ha det innantill koftor etc.





Sen köpte jag detta vita Secret tank som jag också tänkte använda innantill olika kläder. Jag tycker detta är urgulligt och inte alls så meshigt som jag trodde från början.




En billig kofta



hittade på New Yorker av alla ställen. Var där med dottern och hittade denna till 169 kr, ett fynd för mig som tycker om asymetriska koftor och tunikor. Tunnt material som kommer att funka utmärkt till sommaren.

torsdag 25 februari 2010

Hämtat nya plagg

som skickats från USA från Deepfling. Jag måste säga att jag är supernöjd med deras leveranser, det går snabbt och ännu så länge har jag klarat mig från tull. Dessutom blir det billigare är här hemma och ju mer man köper på en gång desto större vinst. Knappast någon ekonoms tankesätt. När jag beställde från Fitts and Company fick jag vänta över en månad för att sen få beskedet att paketet hade kommit tillbaka till dem. Nu läste jag på någon blogg (tror jag) att någon annan drabbats av samma sak och då kan jag inte låta bli att undra varför sånt sker. Nej, det blir Deepfling i framtiden om jag ska handla mer från Staterna.



Tänkte från början köpa denna i den lila nyansen men såg Bambi i sin och tyckte färgen var så fin så då blev det denna.


Remix blouse i denna lite ovanliga färgen verkar det som, jag har inte sett den här hemma men den dyker kanske upp.


Också darlingen som jag längtat efter och som var mitt prioköp nr 1 denna säsong. Ljuvlig och jag är inte ensam om att tycka det.

Torsdagen 25/2



- alpaca mix cardigan
- revolution blouse
- jeans BonAparte
Min tredje modell i denna kofta som har varit och är så mysig denna vinter. Trodde väl aldrig att jag skulle köpt tre stycken innan våren var här när jag ratade den i affären tidigt i höstas. Det är så härligt att kläderna går att färgmatcha.
Jag läste på Gizmolinas blogg vissa kommentarer om hennes shoppande och jag tänkte för mig själv tur att de inte sett mina inköp i vinter. Jag tycker inte att Gizmolina har handlat speciellt mycket men så fort någon handlar mer än en Odd Molly så är det alltid någon som stör sig. Speciellt när det någon som har mycket läsare.
Min utmaning blir att under mars månad inte shoppa några kläder alls - förutom på HM där jag har en hög rabattkuponger som jag får lov att använda, de kommer med den blommiga kollektionen nu i mars och jag tror att där finns något jag vill ha. Sen får jag även köpa vissa modeller på Tradera (sådana som jag bestämt i förväg och som jag sökt efter länge). Ska bli spännande att se om jag klarar det.

Lite av min Rykiel-garderob













Jag har ett antal Rykielplagg en del som jag använt mycket och en del som tyvärr blivit hyllvärmare. Denna tshirt köpte jag på rea för några år sedan.










Sen en tröja som också är köpt på rea där bilden ej gör rättvisa till de fina färgerna.






Sen en svart stickad kjol i härligt tjock ull som tyvärr är lite stor! (obs på tal om storlekar) annars tycker jag den är urhäftig med lite hängande fickor framtill som tyvärr ej syns på bilden. Köpt till fullpris från Net-a-porter för ett par år sedan.


Sen har jag naturligtvis denna randiga sak som jag köpte i Köpenhamn en sommar och ytterligare en färgglad tunika i samma stil som använts mycket.
Jag har även en röd kjol och kofta som ligger i min sommargarderob som är shoppade på Ebay där man kan göra roliga fynd.

Ny blus från KappAhl



Superfin blus med spetsar, tänk bort den svarta bh:n och tänk något vitt linne under tex. Jag är svag för den här typen av plagg känns så rätt till jeans och skinn, jag tycker om brytningen av olika material och älskar spetsar.
Den kostade ca 350 kr men jag hade 25% i mobilen (som man oftast har på KappAhl, finns det någon som köper kläder till fullpris där?).

onsdag 24 februari 2010

Min nya Remixblus



Köpte denna hos Ajabaja (trots att jag aldrig tänkte handla mer där, man kan väl ändra sig!) men jag köpte den på postförskott för säkerhets skull. Varför har de flesta blusar så trånga ärmar? Det är en fråga jag skulle vilja ställa till designteamet på Odd Molly. Jag skulle lätt kunna gå ner i storlek på denna blus men inte i ärmarna. Lite konstigt för jag provade en röd på Åhléns som jag inte upplevde på samma sätt.

Onsdagen 24/2








- Sonia Rykiel for HM klänning


- tights Dagmar




Denna klänning är superhärlig i materialet, lite tyngd och den känns verkligen bra. Sen får vi se hur den håller i längden. Koftan blev jag kär i bara så där, jag älskar volangerna på ärmarna, just denna typen av plagg tilltalar mig väldigt mycket. Jag hade en superfin ljusrosa top i angora när jag gick i högstadiet och det har nog skadat mig för livet eller så är det någon nostalgisk känsla. Fast det är nog fler än jag som tycker om denna kofta. Och ett bra pris dessutom.




tisdag 23 februari 2010

Tisdagen 23/2



- jeans Cheap Monday
- jeanskjorta Gina Tricot
- aprikosfärgad tisha Femme

Jeans och jeans tillsammans har varit ett big no-no länge för mig men man kan alltid ändra sig.

Jag har tagit ledigt måndag-onsdag denna sportlovsvecka. Vi är mest hemma och igår blev det ingen outfitbild pga det. Idag har vi varit iväg en sväng i stan och jag köpte en fin tröja till L som hon ska få på sin födelsedag hos Iisa. En äldre dam var där inne på samma gång och jag tror hon handlade minst fyra stycken Lovely knit jacket och skulle komma in till helgen för ytterligare två stycken. Dessa två var nog till hennes döttrar, man kan inte låta bli att lyssna när kunder tar stor plats i affärerna. Helt fascinerande, hon gillade verkligen den modellen. Jag blev lite sugen på den grå också men jag har redan handlat två i vår så jag tvekar. Även den ljusblå med brunt band var fin men ljusblå är verkligen inte min färg. Jag tittade även på Tea dress och jag glad att konstatera att den inte alls är min stil med tanke på priset. Sharifa Coat hör även till den kategorin, tantkappa sa min dotter. Visst är det kul att handla de finare plaggen men när använder man dem. Jag tycker mer om att handla plagg som funkar i vardagen.

måndag 22 februari 2010

HM och storlekar

Jag har läst en del bloggare som är upprörda över storlekarna på designsamarbetet med Rykiel. Jag kan själv tycka det var märkligt att det nästan inte fanns några L i kläderna. Det brukar det alltid göra i deras designsamarbeten.

Nu var många kläder så stora i storlekarna att de funkar ändå men det skulle vara roligt att höra varför det inte fanns några L från de som faktiskt vet.

Bojkott av HM är inte aktuellt för min del utav flera andelar - dels tycker jag inte att Lindex och KappAhl är så mycket bättre på denna fronten. Lindex sänkte sina storlekar i ordinarie sortiment från 46 till 44 för något år sedan och har dessutom haft en designerkollektion som också bara fanns tom st M.

KappAhl har också 44 som största storlek i alla fall i jeans och även i blusar medan däremot HM har st 46 som största i det mesta.

Förutom Trend och Divided där största st är 42, det tycker jag är väldigt synd, dessa kläder riktar sig till en yngre publik och det finns yngre som drar större storlekar än så och vill vara trendiga. Dock är många utav dessa Trendkläder förhållandevis stora i storlekarna så de funkar även på en större storlek än 42.

Åter till Rykiel, om det skulle vara så att det är designern som bestämt att kläderna endast skulle finnas upp till st M så är det mycket märkligt, eftersom deras egna kläder i den billigare linjen finns upp till st 42 (vilket jag kan tycka att st M motsvarade på HM kläderna).

Är st 42 lika med storlek M?

voile tassel top







Lotta efterlyste bilder på denna top. Jag har en 4:a men den är ganska stor, nu har jag inte provat någon 3:a så jag vet inte om den funkat för många gånger är det så att den då blir lite mindre i ärmar tex och även om den funkar runt om så kan det kännas bättre med den större storleken. Allt detta beror på hur bred man är över ryggen etc. Enormt skrynklig är den också på dessa bilder.

lördag 20 februari 2010

Dagens Rykielköp

Jag kom till HM ca 10.30 och då fanns det till min förvåning mycket kläder kvar. Dock bara i små storlekar S och XS, några enstaka M. Jag trodde då att de sålt slut på L men blev varse när jag kom hem och kollade webshoppen att det tydligen inte funnits så många L överhuvudtaget

Denna tröja köpte jag och jag bytte mig från en S till en M och slutligen hittade jag en L utanför provrummet. Mycket mjuk och härlig i materialet och ganska stor i storleken.



Sen köpte jag en hög med kläder i storlek M, jag upplevde dem som ganska stora i storlekarna och Rykiel är ju oftast inte små normalt sett. Jag köpte en svart och en rosa av denna top, den verkar vara inspirerad av topen som SJP har i Sex and the City fast den är ju så mycket snyggare men dessa är charmiga på sitt sätt.






Denna randiga sak hade jag suktat efter sen jag såg den först och den åkte med mig hem.






Klänningen nedan passar mig bra i storlek M, den har en underbar tyngd i tyget och överhuvud taget tycker jag att kvaliteterna på plaggen känns riktigt bra. Naturmaterial i det mesta tror jag.






Sen köpte jag även halsduken, en brosch, väskan och dockan som jag tänker ha som mascot vid datorn.












Sist köpte jag det svarta diademet till min dotter.


Jag har en del Sonia Rykiel kläder sedan tidigare, hon har två linjer varav den ena är helt okej prismässigt i alla fall vid rea och det är Sonia by Sonia Rykiel. Så är man van att lägga pengar på OM så kan jag inte förstå att man tycker att detta är oöverkomligt prismässigt. Jag kommer att lägga ut mina SR plagg någon av de närmaste dagarna.


fredag 19 februari 2010

Snodde bilder från Fitts and Co



Preview winter 2010


Preview fall 2010


Vad ska jag säga, väcker inget större habegär hos mig även om jag gillar färgen och volangerna nedtill men jag tycker att jag sett modellen förr.

Well....






Provade livingloving dress på Åhléns. För mig är detta väldigt mycket underklänning framför allt upptill och även OM salutför den som sådan med spetspåse till. En ganska dyr sådan kan man tycka. Helt ok så här med en kofta eller kavaj kanske över och skulle jag köpt en sådan så är denna färgen min.




Den här provade jag också och den är fin dock väldigt genomskinlig. Ser för j.....t ut med svarta tights och vit bh under bara men annars gillar jag ärmarna med volanger och färgerna och tyget är underbart mjukt och skönt.

Fredagen 19/2



- klänning HM
- kofta Best Behavior
- tights HM
Lite av en favoritoutfit, jag tycker om klänningen och koftan passar bra till. Idag har det nästan regnat här, lite snö men väldigt blöt. Inga nya kläder i stan i alla fall inte på lunchen när jag var inne en sväng.

torsdag 18 februari 2010

Torsdagen 18/2



- voile tassel top
- smallville long cardigan
- svarta byxor HM
Sonen åkte till Kristianstad för att mönstra, jag pratade med min sambo i telefon och jag skrattade så mycket att de andra absolut ville veta vad som var så roligt. C har inte tränat alls det sista halvåret innan dess spelade han handboll i många år och har alltid haft bra fysik. Men nu har han degat sista halvåret ändå gjorde han toppresultat på fystesten och han var välkommen att göra lumpen. Trots att han kommer att vara ett år äldre än de flesta andra pga att han börjat om på sin gymnasieutbildning. Ganska lustigt att han kan bli så taggad när det gäller trots att han är så slö annars (tycker morsan). Tänk om den fighting spiriting kunde komma fram lite oftare och i andra situationer. Dessutom blev han jätteglad för det serverades pyttipanna istället för ärtsoppan som han befarade.

onsdag 17 februari 2010

Nyskyltat















Jag stod och dräglade utanför HM:s skylt på GA Torg. Så nära men ändå så långt borta. Ofta är detta enda chansen man har att få se plaggen i alla fall en del utav dem. Topparna och tröjorna ser fina ut och verkar vara i bra kvalitet, bomull och ull. Fräcka tights och söta flickkläder. Hur ska jag kunna lägga beslag på något från detta? Jag vägrar stå och trängas med en massa folk när de öppnar på lördag men det är säkert enda chansen eftersom jag tror att denna kollektion kommer att gå hem både hos unga som hos lite äldre. Handla på nätet - det har jag försökt någon gång men misslyckats med och denna gången är det så få affärer som säljer och det borde sätta ett större tryck på webshopen. Det får väl bli Tradera och Ebay men det brukar finnas ganska lite på dessa sighter också av de större storlekarna. Hur som helst, jag ska in på lördag och då får jag se vad som finns kvar.


Några av mina favoriter