fredag 29 oktober 2010

Fredagen 29/10




- tunika Monki
- svarta byxor Lindex
- sjal Melmelli
- boots By Marlene Birger

Detta är så jag...... är det något jag trivs i så är det denna typ av kläder. Svarta brallor i tunt material, det är det absolut bästa jag kan använda.
En fräck tunika med lite av en twist, det ska gärna hända något, behöver inte vara stora saker bara det inte är tråkigt. På min jakt efter spetsklänningen på Monki hittade jag denna coola sak, billigt.




Och så dessa coola boots med avtagbar rem, lite stora kanske men känns inte som båtar ändå antagligen för den rundade formen framtill.

torsdag 28 oktober 2010

Torsdagen 28/10

- jeansklänning Provrummet
- lovely knit
- leggings Lindex




Koftan har blivit alldeles för lite använd men jag tycker den är ganska tjock och otymplig på något sätt. Är det skillnad på denna och de andra lk i bomull, inte vet jag men känslan finns där. Klänningen är lite speciell och inte alldeles lättburen men med koftan över funkar det ok.

onsdag 27 oktober 2010

Onsdagen 27/10

- kjol Indiska
- tröja Vila
- lovelove tank
- leggings HM
- stövlar Din Sko

Denna top fick jag flera komplimanger för idag, jätteroligt. Jag är inte van att folk kommenterar min klädsel men idag var det någon som sa att jag alltid var fint klädd. Jag gillade topen så mycket att jag har den i två färgställningar och den kostade bara några hundringar.


 En svart kjol behövde jag och jag hittade denna på Indiska. Inte en vanlig tråkig svart kjol utan med lite struktur i. Bred resår i midjan så man kan reglera längden på den efter hur man känner.


 Denna kofta har inte varit någon favorit tidigare men den här bilden från Deepfling tycker jag är så fin, jag tror jag får sluta titta på deras bilder för det startar alltid ett sug efter nya plagg.

tisdag 26 oktober 2010

Tisdagen 26/10

- wigwam vintage chalk
- kofta Gina Tricot

Fluffig och mysig kofta som är helt stickfri gillar jag. Fick komplimang idag och man känner sig alltid fin i denna tunika. Bra längd också, jag brukar alltid känna mig obekväm om det blir för kort men det gjorde jag inte alls idag. Koftan bidrar också att man känner sig mera klädd.


Närbild på de fina prickarna.....

måndag 25 oktober 2010

Måndagen 25/10

- tunika Indiska
- jeansleggings HM

Denna tunika är lite av en ripoff på wigwam också även om den har lite egna detaljer tex på ärmarna. Det är nog därför jag gillar den just för spetsen och broderierna. Annars hatar jag kopior av vilket märke det än må vara. Så fantasilöst att kopiera kända märken, och jag kan speciellt känna det när jag går in på KappAhl dessa dagar.




lördag 23 oktober 2010

Internetshoppar

Jag har handlat ganska mycket från internet denna höst. Jag har i många fall inte hittat de plagg jag velat ha här hemma. Och allra mest har jag handlat från Deepfling som jag tycker är en toppenaffär. Jag har handlat tidigare därifrån också men nu har det blivit extra mycket. Anledningen är främst värdet på USD och att man har får fri frakt om man handlar över 100 USD och det blir det för det mesta.

Deepfling packar varorna och skickar dem snabbt till skillnad från tex Fittsandcompany, jag beställde på rean den 2/10 fick besked om att varorna var skickade och trackingnr den 20/10, Lite märkligt måste jag säga och förvånande för mig som trodde att de var skickade för länge sedan. Riktigt dålig service tycker jag, är det reavaror så har man ju kläderna hemma och då ska det inte ta så lång tid tycker jag. Dessutom har det aldrig hänt att jag fått betala moms eller tull på kläderna från Deepfling vilket är ett måste för att man ska tjäna på affären. Det skulle inte förvåna mig om jag får dessa kostanader på kläderna från Fitts.

Kolla in dessa fina bilder som jag hittade på Deepflings blogg, visst blir man inspirerad till nya kombinationer.


På nedre bilden finns ett par snygga leggings som jag har i min ägo men aldrig använt och visst får jag nya idéer hur dessa ska komma till användning.

fredag 22 oktober 2010

Fredagen 22/10

- balongklänning KappAhl
- kofta Day
- stövlar Din Sko

Denna klänning har helt plötsligt seglat upp som en favorit men som allt svart så drar den till sig damm och hår, jättejobbigt. Som alltid är det svårt att fota svarta plagg men den är superfin och påminner lite om Brantings klänning med banduppdragningar.




Denna bild hittade jag på Factorys sida och visst är det en fin kombination, den finare spetsklänningen med ullkofta och Uggs (tror jag).

torsdag 21 oktober 2010

Torsdagen 21/10

- Winona dress
- jeansleggings Lindex

Denna klänning är så underbar, mjuk och skön, verkligen ett bra köp. Jag har beställt en kofta och ett par benvärmare också från Provrummet. Jag gillar deras stil med mycket lager på lager och i  färger som jag gillar.


onsdag 20 oktober 2010

Onsdagen 20/10

- klänning Noa Noa
- poncho GODIS
- jeansleggings Lindex
- stövlar Scorett

Denna poncho har jag haft länge, jag googlade just på märket och det verkar inte finnas mera. Jag har för mig att det var en svenska som hade märket och att hon bodde i USA. Underbar kvalitet och dyr som attan då det begav sig. Men jag kommer att behålla den för vips som nu så funkar den igen. Nyss när jag tittade ut snöade det, fatta att det snöar 20:e oktober, undrar hur vintern kommer att se ut. Brrrr......
Fast det har övergått till regn och inget lägger sig på marken, jag vill inte ha någon snö förrän tidigast jul.

tisdag 19 oktober 2010

Tisdagen 19/10



- spetsklänning KappAhl
- kofta Filippa K
- jeansleggings Lindex

Jag tycker om spetsklänningar och har ett par stycken men har nog inte funnit den ultimata än. Jag vet att det ska komma in eller redan har kommit in en i nude på Monki som ser fin ut. Antagligen är den i samma stil som de vita de hade i våras. Fast de brukar gå åt på en gång så det gäller att hänga på låset, priset brukar vara bra också på Monki.


måndag 18 oktober 2010

Måndagen 18/10

- go no statement dress Hunky Dory
- svarta treggings HM
- Funovit scarf

En upprepning på klädseln förra veckan. Scarfen är verkligen mysig och har blivit en favorit hos många. Snart börjar det bli dags att plocka fram vinterjackorna men jag väntar i det längsta för det blir så lååång tid för dessa plagg.

Fredagen 15/10

- svart klänning KappAhl
- grå kofta Gina tricot
- Bellarina sjal

torsdag 14 oktober 2010

Torsdagen 14/10


- skjorttunika Gina Tricot
- underklänning Haléns
- jeansleggings HM

Nästan lite kyligt idag med denna tunna skjorta speciellt när man är van att ha en kofta över och på morgonen var det riktigt trist väder med regn. Fast när jobbet var slut och ikväll har det varit fint höstväder. Hela denna vecka har jag varit ute och promenerat efter maten och det har varit vindstilla och underbart. Precis ett sånt höstväder man önskar sig. undrar hur länge det ska vara bara.

onsdag 13 oktober 2010

Onsdagen 13/10

-Tutu T88
- chrysalis
-  Believable cardigan

En repris av den siste september. Gillar färgskalan och Tutun är fantastisk, jag skulle vilja ha många av den. Jag har dock fortfarande svårt med chrysalisen. Många bär den under så att den sticker fram lite och jag tycker det är snyggt på andra men kan inte komma undan känslan av att jag går omkring i underkläderna typ. Ska försöka vänja mig och se om det går, jag har ju den i flera färger.

tisdag 12 oktober 2010

Tisdagen 12/10

- blus Customade
- lovely knit
-lovelove tank grey
- kjol HM



 Blusen är superskön, härligt tunn och med mycket vidd i. Jag skulle kunna tänka mig den i fler färger. Jag tycker det nästan blir för varmt med bomullskoftan inomhus i alla fall med två lager under men det är ändå skönt att den inte är i ull. Jag tycker jag blivit mer känslig mot det "sticksiga" igen. Längtar tills jag kan använda mina mix long cardigan, man skulle i och för sig kunna ha dem som ytterplagg men inne känns de allt lite varma just nu.

måndag 11 oktober 2010

Måndagen 11/10

- klänning "Ester" Ester Elenora
- kofta "Märta" Ester Elenora
- tights Lindex
- stövlar Din Sko

 My name is Ester Elenora, idag hade jag min sommarklänning som jag inte använde då men tänkte använda nu i vinter tillsammans med den fina rosa koftan. Till detta ett par tights med fuskläderlappar som kändes väldigt stora och ett par nya ganska höga stövlar. Kontraster som jag gillar, spets och läder och tyll .....


söndag 10 oktober 2010

Märklig historia

idag när vi var en sväng in i en av de affärerna som säljer Odd Molly så var vi med om en märklig sak. En kund frågar en av expediterna, de var fyra stycken denna lördag, om hon jobbar i affären. Ja säger hon. Ja, jag trodde det först säger kunden men sen såg jag att du har larmet kvar i klänningen och blev osäker. Oj, syns det säger expediten.

Jag undrar så här, går personalen runt med kläder från butiken som fortfarande är larmade? Hängs de sedan ut igen till försäljning? Tvättar de kläderna med larmet på? Om jag varit anställd hade jag bara sagt något om att jag provade just denna klänningen eller något liknande men oj, syns det? är en märklig kommentar.

Jag funderade en del på detta senare och kunde inte låta bli att undra om detta är vanligt, jag har aldrig sett det tidigare men framöver kommer jag att kolla lite närmare. Jag tycker det är extremt fräckt om det är så att plaggen bara hängs ut i affären på nytt även om de bara varit använda några timmar. Det kan väl inte var fair mot kunderna.

Min tröst är att ingen av personalen har samma storlek som jag så risken att jag får ett använt plagg är kanske mindre.

Denna klänning handlade storyn om:

fredag 8 oktober 2010

Award från Carina


Jag fick denna award från härliga Carina

Med denna ’Award’ uppmanas jag att berätta om tre saker som ligger mig varmt om hjärtat, visa ett favoritfotografi samt skicka ’Awarden’ vidare till fem andra bloggare.



1. Min sambon och mina två barn

2. Vårt hem

3. Och framför allt mitt förhållande till min dotter, vi står varandra mycket nära och tillbringar en hel del tillsammans. Vi går på promenader efter vi ätit flera dagar i veckan då jag brukar förhöra på glosor etc, vi shoppar tillsammans och vi tittar på film etc. Jag tänker ofta på att detta kommer att få ett slut så småningom, när hon blir lite större kommer hon att tycka att jag är pinsam och allmänt "bakom" och helst inte vill synas med mig. För så brukar ungdomar i en viss ålder tycka. Därför njuter jag av varje dag och hoppas att det kommer att vara länge.

Fotografiet jag valt är detta:



En bild på min familj när vi var i Orlanda Florida 2008, skulle gärna vilja åka till USA igen och spendera mer tid i New York.

Fredagen 8/10

- wigwam dress
- Bootleg Lambswool Vest
- underklänning by Ti Mo

Underbar wigwam dress kombineras med västen, avslappnat men ändå fint tycker jag.




torsdag 7 oktober 2010

Torsdagen 7/10


- skip a beat dress
- kofta Gina Tricot



Detta är ett  av mina favoritplagg från Odd Molly. jag har denna klänning i tre nyanser, hoppas jag inte tröttnar på den men jag använder dem inte så ofta så jag tror att det dröjer. Lustigt hur man trillar dit på vissa plagg och dessutom plagg som man inte alls varit intresserad av från början.






onsdag 6 oktober 2010

Onsdagen 6/10







<>
- klänning Ester Elenora
- kofta Gina Tricot
- jeansleggings HM
- stövlar Scorett


Jag har blivit förälskad i Ester Elenoras kläder, det jag tycker är lite synd är att de bara finns i one size men det är nog första gången som jag upplever att det faktiskt kan funka. Alla modeller passar inte alla men det finns något för nästan alla. Koftan har jag sett på halva stan tror jag men jag gillar den ändå och nu när man har jacka över så se man den inte lika mycket, dessutom är det mest yngre som har den. Men just beige och vitt ihop är en höjdare. Stövlarna har jag kollat efter länge, Scorett har inte haft någon affär nere i stan den sista tiden men plötsligt finns det två stycken och jag hittade mina stövlar i lördags. Egentligen var jag ute efter ett par svarta men det får bli en senare fråga. Ester Elenoras kläder finns att köpa i en mysig jättefin affär som heter Miranda Margareta och ligger på Södra Förstadsgatan i Malmö. Affären är fullproppad med de mest ljuvliga kläder man kan tänka sig, den är en våt dröm för en sån som jag som alltid velat ha en liten klädesshop.