fredag 18 februari 2011

Fredagen 18/2

Jag fick hem ett par nya Odd Molly koftor igår och ett sidenplagg. Jag har varit lite orolig att plaggen skulle vara för små för jag tycker att de flesta upplever dem som mindre i storlekarna. lovely knit pointelle cardigan nedan tycker jag inte att färgen stämmer speciellt bra mot bilden. Jag trodde den skulle vara ljusare än den var lite som på bilden. Däremot tycker jag inte att den är mindre än mina andra lovely knits så det var en positiv grej speciellt som jag har köpt flera av denna kofta fast i andra färger.




Canna cardigan  tyckte jag var jättefin, från början hade jag inte tänkt köpa den men sen blev det så i alla fall. Lite kort i modellen kanske speciellt för mig som är lång och med lång torso. Men den funkar säkert bra till tex klänningar. Den rosa är också riktigt snygg men det blir bara denna färgen i alla fall för tillfället.


Sen var jag enormt spänd på hur  rock-a-fellow silk slip dress var i storlek. Jag hör nog till en minoritet eftersom jag gillar kanten på denna bättre än volangerna som varit på tidigare modeller. Jag tycker den är jättesöt och jag upplever det egentligen bara som en fördel att den är lite kortare i modellen också. Tightare över häcken än tidigare modeller annars rymligare upptill. Jag har beställt en rosa också.


                                                         
                                                  



Jag gick till Ajabaja på lunchen för att hämta ut min förbeställda wilma mankiller cardigan utan fransar och efter det var jag tvungen att kolla in vad Iisa fått in.




Och de hade rock-a-fellow silk slip tunic i min favoritfärg och kors i taket den passade. Jag trodde inte det faktiskt för jag provade förra årets motsvarande "lilla sak".



Sen fick jag ögonen på den ena tjejen som jobbar där och hon hade en underbar kofta. Nämligen denna lilla fina sak från Day. Som även finns på Tintinstyle så ljuvlig och helt oemotståndlig för en koftoholic som mig.





                         Dagens klädsel har varit denna och nu stänger jag ner här för semester, ha det bra alla.







torsdag 17 februari 2011

Torsdagen 17/2

- Merino dress
- väst Rodebjer
- underklänning Haléns
- jeans Lindex

Stickad klänning är skönt att bära när det är ruggigt väder som nu, med blåsten framför allt. Denna är inte extremt varm heller utan ganska lätt och inte alls sticksig som många av de andra är. Men ändå ganska svårburen tycker jag. Fransar hör inte till mina favoriter men de stör mig inte heller. Men jag vill inte ha fransar på alla plagg.

onsdag 16 februari 2011

Onsdagen 16/2


- tutu 88
- chrysalis minigown
- kofta Odd Molly
. jeansleggings Lindex

Vi var ett gäng tjejer som gick ut och åt efter jobbet idag. Mysig samvaro och lite god mat o vin så är man nöjd. Mycket poliser ute vilket oroar lite med tanke på de sk gängkrigen här i stan. Varför är det så mycket sådant i Malmö? Är det för att det är en mångkulturell stad med människor från många länder? Jag gillar Malmö och känner mig sällan otrygg men visst är staden förändrad under de 25 år jag bott här.

Asien 2004

                                      


Vi var i Thailand i november 2004, efter att vi avbokat vår resa som skulle gått till jul och nyår samma år. Vi var i Kamala Phuket, ett Kamala som inte blev sig likt efter det årsskiftet. När vi kom hem från vår resa sa vi att vi struntar i Europa och satsar på Asien härefter. Men efter katastrofen har inte lusten infallit.

På lördag ska vi åka till Vietnam och det ska bli intressant och skönt med värme. Jag känner att jag behöver värme efter denna vecka som varit, så iskall och blåsig och tröttsam. Jag hoppas att vädret är bättre när vi kommer hem men förväntar mig det inte.



Vi ska till Ho Chi Minh City under ett par dagar först innan vi fortsätter till Nha Trang. Jag hittade en sida på nätet om HCMC med tio olika saker att göra i staden, visst låter det härligt:

Drick en färskpressad mangojuice på La Habana.

Sippa på en Mojito på Hotel Majestics takterass i solnedgången. 1 Dong Khoi St., District 1

Ta en cyclotur på stadens gator en söndag då trafiken är lugnare.

Ät che, Vietnams mest populära efterrätt på gatan, förslagsvis vid korsningen Nguyen Dinh Chieu St./Dinh Tien Hoang St. i District 1.

Ta en dagstur till Cu Chi-tunnlarna.

Ta ett kvällsdopp på taket till hotel Renessaince.

Drick en iskaffe (Ca Phe Sua Da) med mjölk i parken
 
Från HCMC

tisdag 15 februari 2011

Tisdagen 15/2

- Fonda dress
- väst Odd Molly
- jeans Lindex
- stövlar Uggsliknande

Jag har börjat undra ifall jag kan ha något från Odd Molly Spring 2011. De provningar jag sett så här far bådar inte gott. Allt verkar vara smått i storlekarna. Och det är trist när man är en 4:a, det finns liksom inget alternativ större. Perfekt hade varit att vara en 2:a då finns det alternativ och mycket på Tradera också (har jag fått för mig). Jag har ofta den största storleken i kläder och har iofs inga problem med det men det är farligt nära kanten om man säger så. Jag vill kunna köpa märkeskläder, jag vill kunna välja och vraka och ha möjligheter till allt. Jag vill ha fina kläder.

måndag 14 februari 2011

Måndagen 14/2

                          
                                                                - Remixblouse
                                                                - linne HM
                                                                - jeans Lindex

Tvi vilket väder, blåst och svinkallt. Tur att det bara är fem dagar till så där 30+. Och sen är vi inte tillbaka i kalla Sverige förrän 9:e mars och då kan man alltid hoppas på lite vår. Jag hade hoppats att mina förbeställningar skulle kommit innan vi åker men det ser dåligt ut. Fast då har man något kul till man kommer hem.

fredag 11 februari 2011

Fredagen 11/2


                                           - klänning Nolita
                                           - underklänning Melmelli
                                           - jeansleggings Lindex
                                           - sjal Melmelli

Jag har läst på en del bloggar att de inte riktigt vet hur de ska lägga upp sina bloggar och vad de ska skriva om för att det ska vara intressant att läsa.

Personligen är jag väldigt ytlig när det kommer till bloggar, jag vill ha outfits och gärna någon som köper mycket nytt och nya kombinationer av plagg, inspiration helt enkelt. Jag läste  en artikel med en ganska känd person som jag inte minns vem det var men som  fick frågan vilka tidningar hon läste och gillade.   Och hon svarade Costume eftersom den bara innehåller moderelaterade artiklar, jag vill inte ha en massa annat som ofta kommer på köpet i modemagasinen utan bara mode. Och sån är jag när det kommer till bloggar också. Jag orkar inte läsa långa utläggningar om hur dagarna varit förutom i vissa speciella fall. Jag förstår om man träffat någon irl så blir ju allt sånt så mycket mer intressant än om man inte gjort det.

Så nästan alla bloggar jag läser är väldigt outfitorienterade eller så är det mycket information om kläder, provningar är superroligt och även nyheter som jag inte snappat upp på andra ställen.

En blogg däremot som jag tycker är väldigt intressant är Natalies på Finest. Jag läste henne när hon hade en vanlig Odd Molly blogg men den var inte speciell på något sätt men den hon skriver nu gillar jag stenhårt. Hon verkar vara en speciell tjej, väldigt mån om sina barn och med bestämda åsikter om mycket och dessutom står hon för dem. Jag gillar det. Och jag tycker det är modigt att skriva en blogg på det sättet icke anonymt.

Jag är anonym och jag trivs med det. Jag hade inte tyckt det varit speciellt trevligt att inte veta om tex min dotters kompisars föräldrar eller kunder eller kolleger på mitt arbete läste  bloggen och hade synpunkter som kanske kommit fram anonymt. Jag vill inte vara i i rampljuset och har inget behov av att synas på det sättet. Många tar illa vid sig när de förstår hur mycket man lägger ner på sitt intresse som i detta fallet är kläder och jag vill helst slippa det.

För mig är bloggläsandet en avkoppling och inte så mycket tänk.

torsdag 10 februari 2011

Torsdagen 10/2

- klänning Hunky Dory
- väst Rodebjer
- leggings HM
- sjal HM

Hunky Doryklänning som inte använts speciellt mycket. Jag tycker inte att den är något speciellt egentligen det finns många andra billigare märken med denna typ av klänningar o tunikor. Och sen tycker jag att HD kör rätt mycket med samma modeller om och om igen och man tröttnar, hur många klänningar i samma modell men olika färger vill man ha egentligen? Om det inte är Odd Molly förstås för där tycks det inte finnas några sådana gränser, inte hos mig i alla fall. Nu är jag riktigt spänd, hinner jag få några av mina förbeställningar innan vi åker på semester nästa lördag. Hoppas det.


onsdag 9 februari 2011

Onsdagen 9/2

- klänning HM
- kofta Zara
- leggings Lindex

Jag hade lagt fram min rosa short voile dress som jag inte använt i år men tyvärr hade ena bandet lossnat och då fick den stanna hemma. I ren desperation kastade mig efter första bästa plagg och det blev HM-klänningen jag köpte förra våren även kallad städrocken. Jag har blivit otroligt nyfiken på Conscious Collection som kommer på HM i april. Ser ut att vara väldigt fina plagg i bla återanvända material precis som dagens klänning.






tisdag 8 februari 2011

Tisdagen 8/2


                                         - klänning Ester Eleonora
                                         - kofta Provrummet
                                         . leggings HM

Jag köpte denna klänningen på rea, jag har den i den ljusa varianten också som även kommer till sommaren igen. Och jag gillar modellen och därför tänkte jag lika bra att ta en svart också. Leggingsen är superfina med mockaliknande material i vissa detaljer. Jag har de även i beige med bruna detaljer.

måndag 7 februari 2011

Denna bild gör att jag längar .....

Efter färg, efter starkt rosa, fast man behöver ju inte vänta till hösten för att få det. Jag tror jag måste inventera min garderob för visst har man något i starkt ceriserosa. Här ser man verkligen  att rosa och grått är en hit tillsammans, men vad är det för plagg? En kofta, eller sjal eller en kombination. Oj nu kom jag på att jag har en kofta med inbyggd sjal som jag aldrig använt. Dock ej OM och dock ej denna mysiga färgkombo.

Måndagen 7/2

                                      
                                      - 327:an vintage powder
                                      - lacie top
                                      - kofta Zara
                                      - jeansleggings Lindex

Lacie top passar perfekt till topen, den är faktiskt som gjord för att ha under. Jag har ett antal 327:or men har inte använt dem så där väldigt mycket, de har helt inte varit några favoriter. Men jag måste medge att längden är fin på dem och de är inte speciellt bylsiga och stora utan sitter bra på. Jag vet inte varför de inte är några favoriter.


fredag 4 februari 2011

Andersen & Lauth


Vilka söta klänningar från isländska A & L, påminner mig lite om min favvotunika från Gina Tricot förra sommaren. Varför är det så svårt att veta på förhand vilka plagg som faktiskt blir favvo? Man tror ju nästan alltid när man handlat något att det här är nåt speciellt som jag kommer att använda mycket och ibland blir det så och ibland inte. Jag är lite svag för denna typ av klänningar.

Fredagen 4/2

- klänning Noa Noa
- kofta HM
- leggings Lindex

Denna kofta köpte jag igår på HM. Tyvärr är det supersvårt att fotografera svart så man ser inte vilken fin kofta detta är. Fickorna är i skinn och jag kan tänka mig att använda den även på sommaren som en jacka typ. Jag fick kommentarer direkt idag om den från en annan tjej som också varit inne på HM och kollat på Elin Kling kollektionen igår. Denna tillhör inte den kollektionen  utan är i det vanliga Trend sortimentet. Även om jag köper ganska mycket Odd Molly och även andra märken så har jag svårt att låta bli fina och fräcka HM-plagg, jag gillar verkligen mycket som görs där. Och i och med att det inte kostar så mycket så är det lättshoppat. Denna kostade 500 kr men då är det riktigt skinn på fickorna och kvaliteten i koftan känns riktigt bra. Det är acryl och ull i koftan i en ganska tung kvalitet med stadga och ingen sticksighet alls. Jättefin som säkert skulle passa många.



torsdag 3 februari 2011

Ett kvällstips

Jag var precis och tog bort min mascara med denna. Ett riktigt bra köp om man som jag inte gillar oljiga borttagningscremer. Den är supereffektiv och skön.

Emma Wiklunds eyemakeup remover säljs bla på Åhléns.

Torsdagen 3/2


                                         - klänning Monki
                                         - poncho HM
                                         - leggings Lindex

Efter jobbet stack jag in på HM för jag tänkte kolla på Elin Klings kollektion. Det jag sett av bilderna tidigare och på webben från Efter tio imponerade inte direkt. Nu är jag säkert helt fel målgrupp också iofs. Men, skinnjackan gillade jag verkligen, så mycket att jag köpte den. Jag tycker den påminner en del om Rick Owens underbara skinnjackor fast priset är ett helt annat. Det var nästan allt som fick följa med hem, jag hittade även en lite tjockar kofta med trekvartsärmar och skinnfickor. Låter helskumt men jag tyckte den var jättefin och kan se mig ha den dels nu och dels som ytterplagg när det blir varmare.

onsdag 2 februari 2011

Onsdag 2/2

- klänning Nakkna
- poncho Carin Wester
- leggings MQ

Svenska kläder idag eller svenska märken i alla fall. Nakkna var jag väldigt förtjust i för några säsonger sedan och de kläderna håller än. De kör sin speciella stil som inte följer trender så starkt men gör annorlunda lite kul kläder men ändå användbara. Måste kolla på deras websida vad som finns nu. Ponchon eller kofta eller vad man ska kalla den använder jag kanske bara någon enstaka gång per säsong men den går inte heller ur tiden. Köpte den på rea, minns att den var ganska dyr från början. Det är fashionweek och jag har kollat på lite modeshower via webben. Alltid kul men inte så mycket som lockar direkt. Det när nästa höst och vinters plagg, jag hade gärna sett Odd Mollys kollektion också men what the rush?
Men det är svårt att få nog på något sätt.

tisdag 1 februari 2011

Tisdagen 1/2

- top i silke från Odd Molly
- kofta från Whyred
- leggings från MQ
- kjol från Vera Moda

Jag har glömt alla namn på plaggen som jag kunde förr. Värdelöst vetande kanske men det var kul när man kunde dem men de har inte fastnat i alla fall. Denna top tycker jag är så i denna färgkombination men svårburen. Funkar i alla fall bra med kofta till. Nu längtar jag efter vårplaggen, hoppas det kommer några innan vi åker på semester. Vi har beställt två soffor som jag trodde skulle dröja efter vi kommit hem men de har kommit till affären nu och vi får väl i alla fall hämta hem dem. Jag hade gärna väntat.