lördag 30 april 2011

Äntligen fredag 29/4

- Fields of lace
- blus Odd Molly

Kort vecka som kändes lång ändå på något sätt. Jeansen hänger med varje dag och jag har lite svårt att släppa dem. Jag har kollegor som går barbent i korta kjolar men det känns för kallt faktiskt, både på morgonen och även på eftermiddagen eftersom det blåst lite. Snart dags för långkjol eller -klänning, undras om jag vågar ha det på jobbet.

torsdag 28 april 2011

Torsdagen 28/4


                                          - full embr smock dress
                                          - Elouise cobell cardigan

Idag har jag varit på kursdag ute på landet. För en månad sedan var vi på samma ställe och idag såg man verkligen hur långt våren kommit när man jämförde tillbaka. Det var ju nästan vinter förra gången. Elouise cobell cardigan  har jag i två färger och tycker att den är superfin, kvinnlig och söt med sin virkade rygg.

onsdag 27 april 2011

Onsdagen 27/4

- klänning HM
. jeans Lindex
. skor Björn Borg

Oj jag trodde att jag kastat dessa skorna förra året men vilken tur att de fanns kvar för de är sköna och passar utmärkt nu när jag tycker det är för tidigt med sandaler. Det är något som känns fel trots att vädret inte hindrar men något säger mig att det blir bakslag. Jag har i alla fall inga strumpor.

tisdag 26 april 2011

Smoothies



har jag blivit tokig i för tillfället. Det började med att vi var på Redfellas ett par gånger och smakade deras himmelska smoothies och nu letar jag egna recept för fullt. Ikväll tänkte jag testa ett som heter hallonbomb som innehåller frysta hallon och Proviva hallon samt youghurt och honung. Dagens blev en blus som jag trivs i när det är varmt men man ändå känner sig klädd i från By Marlene Birger.


måndag 25 april 2011

Iloveyourstyle

Jag har just börjat läsa denna bok. Den handlar om att hitta sin egen stil och av det lilla jag hunnit med så har jag verkligen börjat tänka efter. Amanda skriver om hur man hittar sin look och att mycket handlar om att bära kläder man tycker om och trivs i och som man känner sig snygg i. Låter enkelt men är svårt. Jag tittade tillbaka på min blogg från förra året i april och maj för att se vilka kläder jag använde då och framför allt vilka jag känner för att använda igen av dem. Det blev inte många kan jag säga. Jag blev själv överraskad över hur tråkigt klädd jag var, det var inte alls den bild jag hade tänkt mig innan. Det enda plagg jag var riktigt sugen på att ta fram igen var denna top från Gina Tricot som var något av en favorit förra våren. Och visst, jag gillar denna typen av plagg, vita med volanger eller spetsar kombinerade med jeans. Jag ska fundera vidare över vilka kläder som ska få finnas i min garderob framöver.

Trinny & Susannah tittar jag på varje måndag och det är kul för att de är i Sverige. Jag har delade känslor inför deras program och råd om klädsel. De har säkert rätt om mycket men ibland försöker man ändra för ändrandets skull på något sätt. Från uteliggare till aftonklänning, man kan ju undra om personerna verkligen ändrar sina klädstilar efter programmet. Det vore intressant med en uppföljning om ett år.

fredag 22 april 2011

Långfredag




Denna korg med godis fick jag i onsdags på mitt jobb och den är fortfarande inte öppnad men imorgon så....

Underbart väder idag och vi har ätit alla måltider ute, underbart.



Igår hade jag detta på mig och det blev lite varmt minst sagt. Klänningen tvättade jag idag och tänker hänga undan tills hösten.

onsdag 20 april 2011

Askonsdag


poncho HM
linne HM

och snart påsk, härligt. Dessutom detta underbara väder och härligt är det att påsken kom så sent i år. Idag fick jag äntligen tag på denna klänning. Som jag sökt och jag har dessutom köpt den i en annan färg tidigare men som ev kommer att säljas. Jag måste tänka på det under helgen.



Sen hittade jag denna bilden på Gina Tricot bloggen och jag tycker ringen med skalbaggen är så fin. Jag gillar inte såna kryp annars men denna var verkligen cool och med det nagellacket till, wow....


tisdag 19 april 2011

Köpenhamn





besökte vi igår. Underbart väder att strosa runt i, det kändes verkligen att våren är här på riktigt. Vi besökte ett par av våra favoritaffärer. Naturligtvis Odd Molly, vi i Skåne som inte har någon OM-butik är inte bortskämda med det utbud man kan hitta i en OM-butik. Jag kollade igenom alla kläder och det är kul att äntligen få se allt på riktigt. Jag hittade min favorit som jag letat efter men inte hittat och var nöjd med dagen så här långt. Jag har fallit som en fura för denna lace patchwork blouse i powder och gold. Ohh den är så cool och fin och jag älskar det guldiga ihop med min favoritfärg powder. Har letat efter den i Sverige och hade tänkt ringa OM-butiken som sista utväg men jag hittade den i Danmark.



COS är en trevlig butik också, även om jag inte handlar alltid när jag är där så vill jag alltid titta. Några plagg blev det i alla fall för oss där. Och ovanligt mycket färger för att vara COS tyckte jag det var. Det är alltid mycket folk inne på COS och jag tycker det är synd att de inte finns i Malmö.





Abercrombie & Fitch var en upplevelse, när vi var i USA handlade vi lite av deras kläder och butiken i Köpenhamn är värd ett besök även om man inte tillhör målgruppen. Kö in tex, inte något man ser så ofta och väldigt speciell atmosfär med mörka gångar och upplysta kläder. En en parfymdoft över det hela som kan kännas ganska jobbig när man väntat i ca en timme för att prova i en het affär. L köpte ett antal plagg och visst är de dyra men det är kul med något annat märke än de man är vana vid. Jag själv köpte två linnen som var otroligt söta.Däremellan har vi käkat panerad rödspätta med remouladsås och hemmagjorda pommes.


 Jag fick syn på denna klänning från HM:s CC som jag inte sett i Malmö eller på nätet men väl på Gizmolinas blogg vilket gav mersmak. Helt underbar, dock hade jag problem att hitta en i min storlek men till slut fanns den där. Att den danska kronan fallit i värde syntes tydligt på mitt kontoutdrag, jag gav mindre för den än vad den kostar i Sverige men då var den 100 DKR lägre i pris. En maräng är det och jag vill klä ner med skinnjacka och stövlar/boots.







 Slutligen handlade jag ett läppstift från Dior. Har sett reklamen med Kate Moss och sån här reklam kan jag gå på så det visslar. Få se om jag blir nöjd med det.





Mina outfits torsdag, fredag och måndag.


onsdag 13 april 2011

Onsdagen 13/4




En liten bild var vad jag kunde få fram på denna fina blus, Julia Blouse, helt ljuvlig och så fin till armybyxor.


- klänning Ester Eleonora

Idag blev det svart från topp till tå även en svart kofta fick hänga med. Jag satt just och dräglade över Melmellis underbara vår och sommarkollektion. Det kanske är tid att byta ut garderoberna snart till ljusa och blommiga kläder som jag älskar, blommigt alltså.


tisdag 12 april 2011

Fingertoppskänsla .....

har inte jag när det kommer till vad man ska spara för att sälja senare till betydligt högre priser. Tex denna jacka, jag beställde den förra våren den kom och den provades, jag var tveksam och sålde den på Tradera efter ett tag till samma pris jag köpt den för. Minss inte vad den kostade men det var nog en 3.000  skulle jag gissa. Eller så var den dyrare och det var därför jag tyckte att det var lika bra att göra sig av med den igen.

Jag hittade den häromdagen på Tradera, tänkte tja man kanske ändå skulle ha den, den är ju faktiskt snygg. Priset är uppe på 5.325 kr,  skulle inte tro det. Men tanken slår en, varför sparade jag inte den förra våren för att sälja denna. Och varför är det så svårt att sälja sånt som man har sparat, till bra priser.

Det handlar säkert om tur, tur att det inte kom en liknande jacka denna våren tex.

Någon känsla borde man väl ha efter flera års köpande och säljande (mest köpande).

Tisdagen 12/4

- kofta Odd Molly
- klänning Ester Eleonora

Ösregn idag efter gårdagens underbara sol och värme. April är verkligen osäker när det kommer till vädret. Nästa vecka är det påsk, underbart skönt att vara ledig en långhelg,

måndag 11 april 2011

Måndagen 11/4


Jag kunde inte låta bli att köpa detta fina linne på KappAhls Vintage Stories. Jag tycker iofs att plaggen är förhållandevis dyra och kanske inte värda sitt pris. Men kombinationen av spetsar, volanger och powder gör mig knäsvag. Funkar säkert ihop med någon Odd Molly.


Dagens var annars denna som har hängt med ett antal gånger denna vinter och skorna har jag nästan varje dag och jag känner att jag är ganska ensam om dem vilket är kul. Converse har ju nästan alla tom min chef (på fredagar) så då känns det roligt med något annorlunda.

söndag 10 april 2011

Rock-a-fellow silk slip dress till salu

Jag har av en outgrundlig anledning råkat få två sådana här underklänningar i mina ägor. St 4 och färgen är dark rose. Jag provar att sälja först här och jag vill ha en 1.000 kr för den, och då betalar jag rek frakt.
Den är helt ny och inte upptagen ur påsen.

fredag 8 april 2011

Fitts and Comp again ....

Efter att ha läst varningarna på diverse bloggar igår så tänkte jag göra ytterligare ett försök att få ut mina sista pengar från F & C, de som var för gamla att kräva via Paypal.

I retur fick jag detta formulär från Amy och ett meddelande att de inte längre kan betala ut via Paypal, kanske de är utslängda därifrån.

Känns något osäkert att fylla i just för tillfället och visst ska man inte skicka sådana här uppgifter via mejl?

Någon mer som fått det?






"Fitts and Company, 1257 Valley Chapel Rd.

Walla Walla WA 99362
< 509 526 5490>

One Time Credit Card Payment/Refund Authorization Form

--------------------------------------------------------------------------------

Sign and complete this form to authorize Fitts and Company to make a one time debit to your credit card listed below.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
By signing this form you give us permission to debit your account for the amount indicated on or after the indicated date. This is permission for a single transaction only, and does not provide authorization for any additional unrelated debits or credits to your account.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Please complete the information beloI ____________________________ authorize Fitts and Company to Charge/Refund my credit card

(full name)account indicated below for _____________ on or after ___________________. This payment is for
(amount) (date)
_____________________________________.

(description of goods/services)
Billing Address ____________________________ Phone# ________________________

City, State, Zip ____________________________ Email ________________________

Account Type: Visa MasterCard AMEX Discover

Cardholder Name _________________________________________________
Account Number _____________________________________________
Expiration Date ____________
CVV2 (3 digit number on back of Visa/MC, 4 digits on front of AMEX) ______

SIGNATURE DATE"

torsdag 7 april 2011

Vintage Stories på KappAhl imorgon

 Jag faller ofta för de pudriga tonerna på kläder och dessa är mina favoriter på bild. Jag blir ofta besviken på Vintage Stories för de inte alls är så fina när man väl ser dem på riktigt. Vet inte vad det är men de ser "billiga" ut i mina ögon och jämför man med Odd Molly så vet jag vilka jag föredrar. Fast denna lilla top ser fin ut på bild.





Denna har jag sett idag och den blev en besvikelse främst för att den är så kort, jag trodde den skulle funka fint som underklänning men man kan inte ha något längre om man vill se något av spetsen nedtill.



Idag blev det en gammal favorit som det var mycket länge sen jag använde. Så även om man har plagg i garderoben som sällan får komma ut så är de älskade ändå.

Jag kommer naturligtvis gå in och känna på kläderna imorgon trots allt.

tisdag 5 april 2011

Tisdagen 5/4


                                         - lacie top
                                         - top Hunky Dory
                                         - canna cardigan

Jag råkade spilla på min nya Hunky Dory top idag och det är så typiskt att man har något ljust på sig vid ett sånt tillfälle för jag spiller ganska sällan. Men jag tror att jag fixade fläcken med hjälp av tvål och hot water. När jag köpte denna top så valde jag mellan denna och ett längre linne som var som en klänning i samma stuk och de var till samma pris. Men det blev detta korta till slut.

måndag 4 april 2011

Måndagen 4/4


                                         - silk sleeveless dress, apricot
                                         - kofta HM

Jag tycker det är snyggare för min del att knyta denna söta lilla klänning baktill. Jag gillar sidenplaggen från Odd Molly och denna är inget undantag. Jag blev lite sur i lördags när jag var inne på Ajabaja och upptäckte att ett av de plagg jag förbeställt kommit in utan att de meddelat mig. Men eftersom jag fått tre samtal till min mobil med okänt nummer som jag inte kunnat ta så tänkte jag att det kanske var dem som hade ringt. Jag frågade om de hade något undanplockat till mig men det hade de inte - är du säker på att du förbeställt? Ja, det var jag men däremot var jag något osäker på vilka plagg eftersom jag  beställt från flera ställen men ett var jag bombsäker på och när jag kom hem och kollade mina mail så stämde det också.

Om plagget finns i butiken så kan du ta det där tyckte de men jag blev sur och tänkte det finns fler affärer att handla ifrån. De märkte att jag var lack när jag skulle gå och två stycken bedyrade att de skulle ringa mig så snart mina förbeställda varor kommit. Jag har god lust att strunta i just det här plagget men det finns ännu ett som inte kommit in än som jag gärna vill ha så jag får väl se när de tänker höra av sig. Jag blir alltid besviken när jag känner att man blir nonchalerad av personal i butiker. Hade det varit jag som stått där så hade jag försökt lösa det just då.


Denna Marc Jacobs väska har varit min följeslagare den sista tiden. Jag måste börja använda alla mina väskor och skifta mera. Tyvärr tycker jag denna är för liten egentligen och nu har jag hittat en större MJ i svart som jag skall skifta till senast nästa vecka.