tisdag 28 juni 2011

Skön tisdag


Allt behöver inte vara smickrande för figuren för att vara fint och framför allt vara skönt och ledigt. För ibland är det superhärligt med en stor blus en varm dag. Luftig och skön i all enkelhet men ändå så fin.

måndag 27 juni 2011

Måndag 27/6




Min nya leksak som hela familjen tycker om. Så enkel att slå på om man bara vill läsa lite bloggar eller någon tidning istället för att starta min stationära pc som är som en tröska ibland. En vecka till semester, helt ofattbart.

Detta är alltså en Ipad och som den märkesnörd jag är så har jag köpt ett Marc Jacobsfodral till den.







Dagens bestod av tunika från Gina Tricot en favorit från förra sommaren och en dipdye cardigan.

lördag 25 juni 2011

Midsommardan 2011



Kjolen är från KappAhls vintageserie i år, riktigt midsomrig. Topen är från Femme.

Midsommarafton 2011



- klänning Hunky dory
- kofta Odd Molly

Dagens klädsel när vi åkte till kolonin och fikade och därefter var på midsommardansen. En av de kallaste midsommaraftnar jag kan minnas på många år. Men uppehåll och det är viktigast trots allt.



Skorna köpte jag i vintras på rea, de är från See by Chloe och matchar min Alexa perfekt.




Kvällens dress är från HM och i en härlig färg.

torsdag 23 juni 2011

easy round dress


Easy round dress i almost black, en ganska enkel klänning med mycket lite Odd Molly feeling. Denna klänning känns som om det skulle kunna vara ett helt annat märke. Men en svart klänning är alltid användbar och den är skön i materialet och jag gillar spets.Så jag tror nog att den kommer att bli använd.




easy top i min favvofärg powder, lite samma stuk, spetsar och volanger och härligt material. Samma sak med denna inte så mycket Odd Molly fast de har ju gjort enkla toppar tidigare och den är ju lite mer edgy trots allt.
rosanella 3/4 top är trots allt finast. Ljuvlig färg, powder igen och superfina broderier och lite spets här och där. Doftar ganska mycket men inte den klassiska OM-doften. Provade till hook-up dress och de passade inte så bra ihop. Jag upplever denna som ganska liten i storleken. Jag är inte glad för att knäppa igen och snörja ihop så den funkar öppen till mig. Jättesöt.

onsdag 22 juni 2011

Odd Molly pre-fall

var jag och kikade lite på idag. Har beställt en del saker och var nyfiken på dem helt enkelt. Jag som oftast inte brukar tycka speciellt mycket om pre-kollektionerna tycker att det finns en hel hög med fina plagg. Jag har blivit speciellt förtjust i dessa små blusar/jackor och har beställt denna.

Under sommaren har även dessa hittat hit här, några har jag köpt på rea.



tisdag 21 juni 2011

Karma of Charme




Syns det att jag gillar powder?

Jag har köpt riktigt coola stövlar på Ebay. Jag har sett dem när jag passerat en butik i Malmö många gånger och har alltid tyckt de sett "skumma" ut. Tills i fredags när det var en tjej som provade som provade den låga modellen. Så fräckt alltså .....

Jag började söka på internet och hittade till den italienska sidan och det finns ju många fina modeller.

Efter det provade jag på Ebay och köpte ett par som ska bli riktigt spännande att få prova.

Frågan är bara hur ofta går jag i stövlar på sommaren? Inte ofta om man säger så ......

måndag 20 juni 2011

Användbart eller showpiece

Jag läste hos söta Lingonberrie att hon säljer denna kappa. Jag har också den i min garderob och den är ganska svåranvänd om säger så. Vissa plagg har jag bara som typ konstverk, fast jag nästan är 100% säker på att jag inte kommer använda dem, inte för att jag inte vill utan mer att jag har svårt att hitta rätt tillfälle. Men jag vill gärna behålla den ändå, bara för att titta på.

Jag har fler såna här plagg, Drama Coat misstänker jag kan bli ett liknande fall. Jag tror att jag kommer att känna mig utklädd i den trots att jag är handlöst förälskad på samma gång. Drama Jacket däremot tror jag är lättare att bära. Men å andra sidan finns det andra som använder kapporna så varför kan inte jag?

Min dotter tycker att Drama Coaten ser ut som en svamp, eller att man ser ut som en svamp när man använder den.





Jag har även ett par klänningar i garderoben som jag har mest för att jag vill äga dem. Ibland tänker jag att vissa säkert kan stiga i värde men det vet man aldrig och jag har aldrig köpt kläderna som en investering.



Odd Molly syndrom ..........

torsdag 16 juni 2011

En vecka i full fart

och med en dip när det gäller klädsel. Har slängt på mig första plagg på morgonen. Idag har jag i alla fall haft en blus från KappAhls Vintage Stories denna vår, ett linne från Odd Molly och min Alexa från Mulberry. Från början var jag inte glad åt storleken tyckte den var alldeles för liten men nu tycker faktiskt bättre om denna storleken än den större. Mycket lätthanterligare men denna färgen är mer känslig för fläckar och det är inte kul. Jag har en svart stor och den behöver man inte vara så rädd om som denna. Vill inte tänka på om man skulle hamna i regnväder med den.

söndag 12 juni 2011

Armband med dödskallar


Läskigt och gulligt på samma gång är detta armband från Goddhabit. Jag tycker det är kul med skallar och ser gärna variationer på de sorter som redan finns. Detta armband är som ett godisband och man ser kanske inte från början vad det föreställer men vissa av skallarna är lite läskiga trots sina fina färger.

Dagens blev en klänning från Twist & Tango till standardjeansen.

torsdag 9 juni 2011

Torsdagen 9/6

Mina nya ballerinor i typ virkat material, köpta på Din Sko för 250 kr. Supersköna och jag som alltid får skoskav när jag börja använda skor utan strumpor älskar dessa för att de knappt känns på fötterna.

Min uniform denna vecka har varit vit top/tunika till jeans, det är sommar för mig när jag jobbar. Inte samma ovandel varje dag utan olika.

En väldigt mörk bild, jag borde nog tänt ljuset i morse, synd men jag får ta en bättre nästa gång. Här bär jag Chreyl dress från Provrummet. Dress och dress på mig är det mer en tunika. Och min fina nya väska från Marc Jacobs. Jag älskar stora väskor där man kan proppa ner allt möjligt man behöver under dagen. Fast nackdelen är att jag släpar med mig alldeles för mycket.

söndag 5 juni 2011

Underbart väder

har vi denna helg i Malmö. Nästa vecka är det studentdax i stan och hoppas att solen lyser på alla studenter också. Veckan efter det är det skolavslutning på söndagen och sen börjar sommaren på riktigt.

Wunder underdress har blivit använd mycket och det är ovanligt när det gäller underklänningar från OM. Fast denna lilla goding känns mer som ett riktigt plagg.

Just nu har en twiddle coat ute på Tradera till ett bra köp nu pris, inte för att man behöver den idag men det kommer ju flera. Jackan är ganska tunn så den funkar bra i sommar när det är mer "vanligt" väder.