tisdag 31 maj 2011

Fint paket o nya skor

Jag liksom en del andra har handlat hos Bohemian nu när de har rea. Och jag måste säga att denna shop var verkligen bra. Första gången jag handlat där men detta underbara paket förgyllde min dag och överraskade mig. Alltid kul när det blir något extra.


Detta ser jag när jag vaknar på morgonen. Kläderna hänger på garderoben sidan om sängen och det syns vilka färger som är mina favoriter.


Dessa fina sandaler har jag köpt på By Marlene Birgers webshop, en annan webshop som verkligen kan rekommenderas. De skickar alltid i stor kartong där de packar varorna i sina egna påsar vilket känns lyxigt.

 Att det sen finns med ett sånt här kort gör att man känner att man gjorde ett bra val, så lite som behövs för att göra kunder nöjda.

Dessutom fick jag denna tvålen med som present och den väger en hel del. Riktigt positivt men det är klart skorna var ju inte billiga precis.

Dagens var denna hook-up dress i apricot som jag köpt på Tradera efter att jag helt plötsligt kände ett enormt behov av denna färgen också.

lördag 28 maj 2011

There is a crack in everything .....

that´s how the light gets in.

Står det in denna fina kofta från Culture, jag gick på Miranda Margareta för att kolla rean men det blev denna till fullpris. Lite OM-stuk på den med fransar nedtill och små rosetter på ärmarna. Lite billigare dock, 600 kr i bomull.

Jag lyssnar på Mauro Scoccos nya skiva, jag har alltid gillat honom och denna är riktigt bra. Han har mysig röst och det är skönt att lyssna på svenska låtar ibland.

onsdag 25 maj 2011

Onsdagen 25/5


- Native shirt
 Finaste Odd Molly blusen i finaste färgen. Idag försvann mitt negativa omdöme på Tradera och jag är glad att det redde ut sig. Och jag måste säga att Tradera verkar mera aktiva nu än vid tidigare tillfällen som jag varit i kontakt med dem. Men lite byråkratiskt styrt är det nog ändå. Måste hinna med och packa ner lite traderavinster ikväll eller natt är kanske ett bättre ord.

tisdag 24 maj 2011

Tisdagen 24/5

-Centifolia blouse
. wunder underdress

Jag gillar denna underklänning, den känns inte för mycket utan funkar till mycket. Jag har funderat på en Canna cardigan i grått eller rosa till dessa båda plagg men på rea hade jag tänkt. Jag har min andra underklänning ute på Tradera just nu, den rosarutiga som jag inte har något att kombinera med och istället väntar jag på att en i chalk ska hamna i min brevlåda. Den hittade jag på rea så då förlorar man inte allt för mycket. Jag vet att det diskuterats om de fallande priserna på Trader avs Odd Molly och visst man får inte lika mycket som förr men jag tycker det mesta som jag vill ha blir ganska dyrt ändå. Men det beror kanske på vilken storlek man har, 4:or finns det ganska lite av trots allt.

måndag 23 maj 2011

Måndagen 23/5

- spetsklänning KappAhl

Jag fick mitt första negativa omdöme på Tradera i förra veckan. Man vet att det ska komma men inte när, det enda man vet att för varje positivt omdöme man får desto närmare det negativa kommer man. Fast detta kom som en blixt från klar himmel. Ingen kontakt via mejl eller telefon innan och ingen i text själva omdömet heller. Trodde ja, tills jag började titta på det närmare och ser att det står ++++++++++, hm konstigt tyckte jag. Jag mejlar och frågar vad som var fel men får inget svar, jag kontaktar Tradera som svarar att de tycker det ser konstigt ut. Till slut får jag svar på mitt mejl, oj något måste ha blivit fel, du ska absolut inte ha negativt. Allt är ett misstag. Köparen skulle kontakta Tradera och vi får se vad som händer men det är klart ska man ha negativa omdömen så är det kul om det står ++++++ i dem.

onsdag 18 maj 2011

Onsdagen 18/5


                                             - 9th sweater OM
                                             - topen jag aldrig kommer ihåg namnet på OM
                                             - kjol Cream

Oj, Drama coat blev plötsligt högaktuell iom Campadre. Det trodde jag inte, nu blev jag nyfiken på vilka modeller och färger som kommer att finnas eller blir det endast den jag har? Den är snyggast i vilket fall tycker jag. Fondor är jag inte intresserad av, jag har tre stycken som nästan aldrig används. Men hur kan det finnas så mycket fondor över, jag tyckte de sålde som smör ett tag. Det har kanske producerats fler vid senare tillfälle. En underklänning eller vad man ska kalla det syntes också på bilderna och jag har det i en färg och skulle kunna tänka mig fler. Eller inte.....

Jag måste i alla fall kika på fredag, jag blev mycket överraskad när jag såg den stora annonsen i morse i Metro. Mycket märkligt att man måste annonsera, förr sålde kläderna sig själva. Fast i den annonsen hade de kombinationen av den rödvirkade långa koftan och en rosa klänning som jag har. Och just den klänningen kan jag tänka mig att det finns en del kvar av också. Kombinationen är i alla fall läcker och gjorde mig för ett ögonblick sugen på koftan.

tisdag 17 maj 2011

Drama coat

Denna fina ringde jag hem från outleten på Freeport. Lite galen har man nog blivit trots allt. När jag såg den första gången i Köpenhamn så tänkte jag usch det var en gräslig historia och svindyr dessutom. Sen har jag sett den på allt fler i bloggar och blivit mer och mer förtjust till att sist vara i det stadiet att jag måste ha den. Hur sjukt är inte det? Nu står jag inför dilemmat vad man ska kombinera den med utan att se ut som en pajas. Kanske de korta jackorna är lättare att bära, men det är bara denna färgen som jag velat ha och kanske den röda ev.



Sen har jag sålt denna klänning på Tradera som min dotter haft, eller jag trodde att jag hade sålt den. I auktionen skrev jag att den hade kvalitetsbrister för jag ville vara ärlig, det finns säkert ev köpare som inte har en aning om klänningens historia. Jag har sett många andra auktioner på denna modell där det inte stått ett dugg om att sömmarna är dåliga etc. Trots det fick jag ett mejl om att sömmarna snart kommer att brista och dessutom hade jag lagat den. Påstod köparen alltså men jag inte sytt det minsta och den är använd ett par gånger så den är säkert i samma skick som när jag köpte den. Jag tar tillbaka den trots allt och så får jag lägga ut den på nytt med övertydlig beskrivning. Jag bryr mig inte så mycket om vad jag får för den, men jag tycker trots allt att den är för fin för att bara slängas.

Det kan mycket väl vara så att köparen ångrade sig eller att klänningen inte passade och då fanns det en anledning att få lämna tillbaka den, vad vet jag. Den är ju ganska jobbig att sälja. Ibland blir jag så trött på Tradera, vissa som köper där vill ha kläderna så billigt som möjligt men helst ska de vara som nya.

Fast inte alla förstås, många är supertrevliga, så det är väl bara att skaka av sig olustkänslan som kommer.

söndag 15 maj 2011

Danshelg

- Dipdye cardigan
- klänning Ester Eleonora

Denna helgen har jag tittat på min dotters dansuppvisningar och även kollat Eurovisionsfinalen som blev ovanligt spännande och riktigt rolig som svensk för en gångs skull. Jag har även lagt ut lite nya auktioner på Tradera.

lördag 14 maj 2011

Boring kollektion

Jäklar vad besviken jag blev på denna klänning/tunika. Hade sett den på reklam och tyckte den var läcker på något vis. Men för mig är denna och det mesta från kollektionen tråkigt och dyrt. Och plaggen ser billiga ut tycker jag. Jade Jagger förknippar jag med lyx och gulddetaljer men inget av det finns i kollektionen. Nu gillade jag inte förra omgången heller så det är kanske min smak det handlar om.

onsdag 11 maj 2011

Onsdagen 11/5

Imorgon tänker jag gå till Indiska och kolla in Jade Jaggerkollektionen. Jag gillade den inte alls förra året men har sett en fin tunika på reklam som jag vill titta närmare på. Fast de var väldigt små i storlekarna förra året vill jag minnas så det kanske är förgäves. Igår hittade jag helt plötsligt en klänning på Tradera också som jag letat efter och den hade köp nu pris så jag slog till på direkten. Det får snart vara slutshoppat och istället sparande till höstens fina kläder.

tisdag 10 maj 2011

Tisdagen 10/5


                                               - top French Connection
                                               - lovelove tank

Gud, vad tråkig jag är som går i dessa jeanstights jämt. Nu när det är så varmt också skulle man kanske kunna hitta på något annat. Idag har jag ringt till OM-outleten på Freeport och köpt en fining. Oj. vad spännande det ska bli att se detta plagg live, det har jag inte gjort tidigare.

Jag har köpt två stycken av dessa läppstift eller glans kan man mera säga att det är. Jag tycker om denna typen av stift som inte är så torra men å andra sidan tycker jag att man lika bra kan köpa ett sådant här.

Sheer Gloss Balms från Max Factor är ett lika bra alternativ tycker jag till en billigare peng, detta kostar ca 100 kr tror jag. Skillnaden är att detta är mindre i själva stiftet men jag gillar det jättemycket.

Till något helt annat:

Revitalash klarar jag mig inte utan, det är synd att jag inte tagit före/efter bilder för vilken skillnad. Jag kan nästan inte ha solglasögon för mina långa ögonfransar, ja det ser nästan ut som om jag gjort en ögonfransförlängning. Rekommenderas varmt.

lördag 7 maj 2011

Fredagen 6/5

                   
En av vårens favoriter helt klart, hook up dress i detta ljuvlig tyg. Fast jag måste medge att jag ångrar lite att jag inte slog till på en i apricot också, nu finns den ingenstans. Ajabaja vaknade slutligen idag och sms:ade att jag hade fyra plagg beställda. Ett av dessa har funnits i affären i ca en månad. Väldigt sent uppvaknande måste jag säga. Om man inte kommer fram på mobiltfn och använder dolt nummer så kanske det vore idé att sms:a eller mejla till adressen som finns på ordern. Well, nu har jag köpt plaggen i andra affärer, tur för dem och otur för Ajabaja som får se upp nu när det finns så många som vill vara med och slåss om kunderna.

torsdag 5 maj 2011

Torsdagen 5/5 finaste kombon

                                                     - kjol Cream
                                                     - cannakofta OM
                                                     - tunika OM

Jag gillar powder och denna kombon tycker jag blir fin trots att det nästan slår över till något som jag i normalt kan tycka blir för mycket. Cream är inte ett märke som jag tycker om direkt men denna kjolen är riktigt fin. Dessutom passar vädret till stövlarna som är i skinn och tyg.

onsdag 4 maj 2011

Onsdag 4/5

                                               
                                                
                                                - skip a beat dress OM
                                                - kofta OM
                                                - tigts HM

Min favoritklänning som jag har i tre färger, knasigt men sant. Lös och ledig är den och då trivs jag som bäst. Jag gillar inte att ha skärp eller åtsittande kläder egentligen men ibland får man variera sig och ofta är det mer figurvänligt också, men inte lika skönt. Kallt var det i morse så det blev jacka fast inte vinterjacka som en del faktiskt har plockat fram igen. Har jag en gång lagt in vinterkläderna så är det finito med dem oavsett vilket väder det är.

tisdag 3 maj 2011

Tisdagen 3/5

-klänning HM
- tights HM
- skor walking the world




Hade mina nya coola skor i skinn för första gången. Tur att det inte regnade som det gjort i kväll och bara 5 grader är inget att hurra för. Det svänger om vädret. Skorna är säkert riktade till en yngre person men jag tycker de är superfina.

måndag 2 maj 2011

New dress day måndagen 2/5


                                             - klänning French Connection

Jag hade även en kofta utanpå för annars hade det varit lite kallt idag faktiskt. Jag tyckte denna var så fin när jag provade den i lördags så den fick följa med hem, fast jag inte behöver fler klänningar. Men den hade varit snyggare till ett par tights tror jag. Det kan bli så ibland när man inte provat sig fram utan bara slänger det på sig en måndagsmorgon.

söndag 1 maj 2011

Hmm hur var det med storlekarna här ......

Jag var inne på Spirit igår och de hade denna klänning. Spirit tillhör en av mina favvoaffärer i Malmö, det finns en massa trevliga märken i denna stora butik och de har lite Molly också. Jag jämförde en 4:a i denna klänning som såg extremt liten ut med en 1:a och det skíljde i princip inget alls. Däremot hade de en likadan klänning fast i chalk och den 4:an var mycket större. Och med tanke på vad läst i flera bloggar så kommer frågan automatiskt, hur har storlekarna satts på dessa klänningar. Har de lottats ut? Jag tycker det verkar konstigt i alla fall. Trots detta Glad Valborg!