måndag 30 november 2009

Måndagen 30/11



- klänning HM
- kofta Best Behavior
- leggings med nitar Lindex
Har inte skrivit om det danska märket Best behavior som gör underbara trikåplagg. Jag brukar köpa när det är rea för de är ganska dyra. Har alltid en tuff design på sina plagg.


Dessa tights är riktigt fräcka tycker jag, hoppas bara nitarna sitter bättre på dessa än på ett par andra jag köpte från Lindex med bara en rad nitar.

söndag 29 november 2009

Söndagen 29/11 1:a advent


- top Odd Molly (vet ej vad den heter)
- svart kjol Indiska

Idag har vi adventspyntat och nu lyser ljusen så fint. Det är alltid så härligt med alla ljus nu när det är så mörkt ute.
Den här lille gynnaren köpte vi på Tivlis julmarknad förra året, jag tänkte vi skulle åka dit i år också. Det var så länge sedan jag var i Köpenhamn men valutan har avskräckt mig.
Vår ena adventsljustake, vi var ett helt gäng som stod med brickor och ljus på Åhléns igår och testade oss fram.



Granriset som blev över hamnade i en vas på golvet.
Mörk bild (men det är mörkt) på vårt syrenträd medlampor och huset i bakgrunden.

Vad hände??

Den 24 juli la jag in dessa bilder och det var plagg som jag just då var nyfiken och lite sugen på. Köpte jag något av dessa?



Denna klänningen tycker jag fortfarande om speciellt färgen men tyvärr har jag bara sett den i en webshop och där försvann 4:an illa kvickt. Sen har jag inte letat efter den mer. Inget köp.




Denna gillar jag inte alls idag, färgen är inte snygg och jag skulle inte köpa den ens på rea. Inget köp.








Rutiga plagg känner jag inte speciellt mycket köpsug efter, jag tyckte verkligen att dessa två plagg var riktigt fina när jag tittade på bilderna i somras men nej inget för mig. Inget köp.



Denna blus har en egen story, beställde den från Amy och när jag väntat tre veckor blev jag otålig och började förhöra mig om vad som hänt så fick jag besked att den kommit tillbaka till USA pga okänd anledning. Om ca 10 dagar ska jag ha den här. Köp.




Detta linne tyckte jag såg superhärligt ut och jag skulle nog kunna tänka mig det även idag. Nu köpte jag den mönstrade varianten men kanske jag handlat även detta om det funnits tillgängligt i affärerna. Inget köp.




Denna kofta har jag överhuvudtaget inte letat efter, visst tycker jag den är fin men inget speciellt, det kanske bara är färgen jag tycker om och jag har ju en del andra plagg i powder så Inget köp.







Denna var med i sändningen från AjaBaja som aldrig kom fram. Sen struntade jag i den, jag tyckte nog bäst om den i chalk men Inget köp.







Även denna var i AjaBajasändningen och den köpte jag i stan för jag ville verkligen ha denna. Köp








Underbar kjol men för dyr tycker jag. Har inte funnits i affärerna i stan och ej heller i någon webshop vad jag har sett. Hade varit mycket intressant på rea. Inget köp.







Jag är något förvånad

helt plöstligt har flera sk "modebloggare" börjat skriva om Odd Molly. Inte en gång utan upprepade gånger. Inga bloggare som kanske ligger i frontlinjen för det som är riktigt inne men ändock har många läsare.



Har Odd Molly lyckats göra en kollektion som faller många fler i smaken, de verkar ju ha sålt rätt bra av höst och vinterkläderna. Eller är det lättare att skriva om märket nu, jag har upplevt att det varit lite tabu bland modebloggare att det inte varit tillräckligt fashion.



Jag blir lika förvånad också när jag läser kommentarerna till deras bilder, oj vilken fin tunika etc. Vi som har sett dessa kläder så många gånger på bild och kanske även en del på riktigt kan inte riktigt förstå att det finns de som ser dem för första gången. Eller är det så att det är lättare att ta till sig kläderna när ens modeförebilder syns i dem.



Och jag börjar förstå vikten av att rätt människor syns i ens plagg på bild för att kunna bli en riktigt stor succe.

Undrar hur vårens och sommarens kollektion kommer att bli mottagen, jag gissar på bra.

På tal om kopior


denna väska är en favorit hos mig Balenciaga Motorcycle Bag. Jag har haft den fast en kopia som jag använde flitigt under ett år och sen var den slut. Det är det trista med kopior att fast de ser ut precis som originalen så är oftast kvaliten undermålig. Men modellen passade mig perfekt och jag skulle gärna vilja ha en äkta. På Ebay finns just denna men priset gör att jag tror att detta är en kopia också. Synd.

lördag 28 november 2009

Lördagen 28/11




- grå tröja Acne

- blå mjuka jeansleggings Lindex

- halsband Gina Tricot


Idag har vi varit iväg på sista dansträningen för min dotter. Uppvisningen är på torsdag, spännande.


Vi passade på att adventshandla när vi var i stan och köpte fyra stycken vita blockljus, en liten bricka att sätta dem på och granris. Även en fin krans att hänga på dörren blev inhandlad.


Vi fikade på Triangeln och jag åt sallad med kyckling och drack en Chai Latte till.


En ny önskan


denna väskan är ju helt underbar. Heter Alexa och kommer från Mulberry i deras vårkollektion eller vad det kallas när det är väskor. Undras vad den kommer att gå loss på och om det bara är möjligt att få tag på en.

Fredagen 27/11




- alpaca mix long cardigan
- rosa tunika med spets Joy
- jeans HM
Nästan en kopia från häromdagen. Ganska sällan att jag kör samma så här nära inpå men koftan är som sagt en favorit och denna morgonen var lite trög just som förra fredagen.

torsdag 26 november 2009

Torsdagen 26/11




- vit spetsblus Lolly´s Laundry
- svart väst med fransar Ellos
- svarta byxor HM
- vit Triwa klocka
- svart långt armband Humanity for all

Ny kofta


en ny kofta hittade jag också. Färgerna på denna är helt underbara. Jag har sett dessa koftor tidigare på Joy och gillade den lila som kom tidigare i höst men köpte inte den mycket för att jag tyckte de härmade OM på något diffust sätt. För denna modellen finns ju inte hos OM. Men den är ganska tjock och mycket mjuk och färgen lyser upp vilken tråkig vinterdag som helst.

onsdag 25 november 2009

Onsdagen 25/11



- alpaca mix long cardigan

- alloverprinted cottonpoly tank

- kjol HM

- tights med fuskläder på sidan Lindex


Jag gillar denna kofta, den sticks inte, den är varm och gosig och snygg.

Dessa tights är lite roligare än helt svarta, jag har ett par från MQ som är nästan likadana.

Någon som har denna klänning?


Jag har för mig att det fanns någon mer här i Mollyvärlden som hade denna klänning. Jag undrar lite över hur man ska tvätta den eftersom det står kemtvätt i för USA. Har lite tankar på att sälja den trots allt.

tisdag 24 november 2009

Tisdagen 24/11




- art cashmere
- a one silk sleeveless blouse
- lovelove tank
- and surprise leggings KappAhl
Kan det gå någon dag utan jeansleggings. Helt underbara sköna är dessa från KappAhl. Jag har två par av dem och vill ha dem varje dag.

Nya plagg


var in om en sväng på Joy förra veckan. Skulle bara titta lite och var egentligen inte ute efter att handla något. Men när jag såg denna tunika föll jag. Rosa och spets, det gillar jag. Fast jag tror att det är viktigt att klä ner denna tunika rätt så rejält för att det inte ska bli för gulligt eller "varning för tant". För jag känna att den kan bli lite tantig om den kombineras fel. Färgen på bilden överensstämmer inte riktigt med verkligheten, det var ganska mörkt när bilden togs.

måndag 23 november 2009

Måndagen 23/11


- blus Baum und Pherdgarten
- vitt lovelove tank
- svarta jeansleggings KappAhl
Idag hade jag denna fina blus, den känns superkvinnlig och jag fick en del komplimanger för den. Skulle kunna tänka mig fler i denna modell fast i annat tyg, så luftig, lätt och skön.

Armbandsur


jag är väldigt förtjust i den här typen av klockor. Triwa heter märket på den svarta och lila klockan. Ur och penn har börjat sälja en rip off på denna och faktum är att de är lika fina till halva priset.

Min första Triwaklocka var i genomskinlig plast och den använde jag alltid tills den gick i sönder när vi var i USA. Jag hade även köpt den lila vid det tillfället men kände att den inte passade till allting och därför inte var en varje dag klocka.

Då köpte jag min svarta som jag använt supermycket. Sen var jag sugen på en rosa och såg klockorna som Ur och Penn sålde, tänkte att det var ett bra alternativ och jag gillar den jättemycket.

Fördelen med dessa klockor är att de är lätta att bära och att de är stora vilket jag gillar. Och läckra färger, jag skulle kunna ha många utav dessa.

söndag 22 november 2009

Julklappsönskan


har blivit riktigt sugen på en kofta från Rick Owens. Ser mysig och varm ut och jag tror att man kan ha riktigt mycket användning för den. Tyvärr är priset lite högt 510£ på Net-a-porter.

Söndagen 22/11


- klänning från HM Trend
- jeansleggings Lindex
Denna klänning har ett par år på nacken men jag tycker supermycket om den. När det begav sig var den svår att få tag på som så många andra av HM Trends hypade kläder. Idag säljer HM lite av Trendsortimentet på nätbutiken och dessutom har det nog kommit fram fler affärer som säljer Trendsortimentet. I Malmö finns två affärer som säljer Trend och det är kanske därför det är svårt att få tag på vissa kläder. Trend riktar sig säkert till en yngre kundkrets men jag tycker ofta att kläderna på den avdelningen känns roligare än det andra sortimentet. Jag är kanske lite mer "trendkänslig" än vad OM bärare är i allmänhet. Jag har ett stort intresse i allt som rör mode, läser många magasin, tittar på allt som går på TV och läser mycket på webben.

lördag 21 november 2009

Ebay

Att handla på Ebay är nästan som att handla på Tradera. Det finns ett franskt, engelskt, tyskt och säkert några fler Ebay men framförallt har jag handlat på den amerikanska siten.


Utbudet är enormt, man kan nästan hitta allt man vill och lite till. Läs i en tidning om ett plagg eller ett märke och sedan leta på Ebay och finns det inte där just då så brukar det dyka upp lite senare.


Att jag började handla på Ebay var mycket för att jag hittade så fräcka och underbara barnkläder till min dotter som då var ganska liten. Sedan har jag handlat till mig själv också, kläder, smink och smycken.


För att kunna betala auktionerna så måste man ha Paypal. Paypal är ett lysande betalningsmedel. Jag antar att Paynova som Tradera använder sig är något liknande. Man kopplar sitt kontokort till betalsiten och sen behöver man bara logga in på Paypal vid betalning och aldrig behöva skriva in sitt kontonummer mer förrän man förnyar sitt kontokort. Paypal är som en försäkring, säljaren får sina pengar med en gång men skulle det visa sig att köparen inte skulle få sin vara så anmäler man bara det på Paypals sida och de kontaktar säljaren i sin tur. Om varorna är skickade som vanligt brev så finns ju ingen bevisning att varan är skickad och man får tillbaka sin pengar som köpare. Upp till en viss gräns men det ligger på några tusen har jag för mig. Det har hänt mig tre gånger att jag inte fått mina varor och jag har fått tillbaka varenda krona även om det kan ta ett tag.

Om man säljer på Ebay så kan man föra över pengarna från Paypal till sitt konto i banken lätt och smidigt.

Men allt står på Paypals sida som numera även finns i en svensk version.


När man börjar och ska handla på Ebay så får man börja med att registera sig. I registreringen väljer man även sitt ID och lösenord. Det är viktigt att hålla dessa för sig själv eftersom det förekommer ganska mycket försök till bedrägerier på Ebay. Ibland får man mejl med instruktioner där de vill att man lämnar ut sina lösenord, dessa ska man aldrig svara på.


När man gjort detta är det bara att börja bjuda eller köpa direkt. Det är ganska många etablerade affärer som säljer på Ebay och ofta då till ett fast pris. Det första man ska kolla är att de skickar varorna utomlands, en del skickar bara inom USA, men man kan också maila till en sådan säljare och höra efter för många skickar ändå trots att de skrivit att de bara skickar inrikes.


Lättast är att söka på tex ett märke och då får man alla auktioner som har detta märke. Man ser en indelning i storlekar etc. Denna indelningen är bättre än Traderas eller tydligare i alla fall. Och sen är det bara att lägga bud precis som på Tradera. Det är en god idé att kolla upp fraktkostnaden innan man börja bjuda, en del hugger för sig rejält där. Det är inte som i Sverige där man kan kolla portot direkt.

De har samma system som Tradera med feedback på säljare och köpare. Viktigt är att kolla feedbacken på säljaren innan man börjar bjuda och också tänka på att en säljare som säljer kopior även kan ha bra feedback liksom på Tradera.



Så det mesta liknar Tradera och det är superkul och väldigt vanebildande.

Om någon behöver hjälp eller tips hjälper jag gärna till maila mig på efva.larsson@telia.com



Lördagen 21/11



- full embr smock dress
- brun spoiler skirt
Idag blev det plaggen jag ratade igår. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa. Klänningen älskar jag den tillhör ett av mina favoritplagg men kombinationen med underkjolen som jag tycker är så fin på andra känns inte hundra. Jag gillar spetsar men just när det blir för "spetsigt" så är det inte riktigt jag längre. Och jag är ingen "fan" av OM i flera lager med volanger och spetsar överallt. Faktum kvarstår att klänningen är ganska kort och om då kombinerar den med strumpbyxor och inte jeans eller någon annan byxa så är det skönt att ha något att förlänga den med.

Fredagen 20/11


- vit skjorta Acne
- grån lång väst Object
- jeansleggings KappAhl
Idag hade jag lagt fram helt andra kläder men genast när jag vaknade kände jag att jag inte var sugen på dem. Så det blev ett snabbt alternativ som kändes skönt denna soliga fina dag.

torsdag 19 november 2009

Sugen på en tredje


jag har börjat kolla efter den rosa livealot blusen på olika ställen bla Tradera. Jag tycker jättemycket om den och skulle gärna vilja en rosa också. Den verkar vara slutsåld i de flesta shoparna. Men det kanske är för mycket med tre i samma modell?

Torsdagen 19/11



- plyschtunika/klänning OM

- vit skjorta Zara

- svarta jeansleggings KappAhl

Denna tunika köpte jag förra året men har inte använt den så mycket. Om man har en längre skjorta under så kan man knäppa upp om man känner sig för varm. Leggingsen har jag använt mycket trots att jag har köpt massor av olika tights och leggings denna hösten. Ett riktigt bra köp.

onsdag 18 november 2009

Onsdagen 18/11




- kjol OM
- tenfold knit jacket OM
- cupcake top OM
Bara Odd Molly idag, det är väldigt ovanligt för mig men jag tyckte färgerna passade så bra ihop.

tisdag 17 november 2009

Tisdagen 17/11




- Silk sweet top TI-MO

- kofta By Marlene Birger

- svarta jeansleggings KappAhl


Denna söta top i 100% silke köpte jag på rea hos Tintin. Jag har provat en tunika tidigare i samma tyg i en affär i Malmö och tyckte otroligt mycket om färgerna och kvaliten. Dessutom har jag på mig ett halsband i form av ett stort hjärta som jag använde mycket förr. Ibland blir smycken som nya när de får ligga och vila sig ett tag.