lördag 9 januari 2010

Det här med att handla för mycket

Jag har läst vad de andra bloggarna skrivit i detta ämne och vet inte om jag kan tillföra så mycket. I mitt fall handlar det främst om mitt stora intresse för kläder och mode övht. Redan när jag började jobba efter skolan började jag köpa ganska mycket kläder. Jag har alltid handlat för pengar jag haft och aldrig på kredit mer än en månad ut så man inte får några räntekostnader. Jag har inte så många andra intressen som jag lägger större pengar på. Vi reser lite ibland men inte varje år, försöker äta bra och snålar aldrig med maten. Bor förhållandevis billigt i egen villa sedan många år tillbaka.



En del tycker att just mode och kläder är ett ytligt intresse som egentligen bara är av ondo. Män köper ofta andra saker som superdyra bilar (där kan man prata om värdeminskningar), elektronik mm. Och det är det aldrig någon som kommenterar på samma sätt som en kvinna som köper en dyr designerväska.



Designerväskan (om det är en klassisk modell) kan man nästan alltid sälja och få ganska mycket tillbaka av ursprungspriset. Detsamma gäller och har gällt för Odd Molly. För några år sedan sålde jag ofta OM på Tradera med vinst. Det är inte lika vanligt idag eftersom märket är lättare att få tag på men tex de som säljer parkasen framförallt i powder verkar ju gå i vinst på Tradera. En såldes för 2.700 kr häromdagen och så mycket kostade de väl inte?



Jag säljer själv på Tradera men det finansierar naturligtvis inte mina inköp av OM (jag hade ett tag som mål att endast handla för pengar jag fått via Tradera men det funkar ej) men trots allt det blir ju lite pengar som återinvesteras i OM. Investering kan man kanske inte kalla det iom att de knappast ökar i värde men har man tur kan man få ett ganska högt andrahandsvärde på dem och det är inte många klädmärken som funkar så.



Jag köper ganska mycket men ganska sällan de dyraste kläderna däremot kan jag tycka att en klänning kan vara värd en 3.000 kr, jag reagerar mer på tex strumporna, handledsvärmarna och sjalarna som inte har så höga priser kronor räknat men om man tänker efter är svindyra. Framförallt strumporna som jag vägrar köpa.



Alla vill eller kan inte handla lika mycket, jag tror att det viktigaste är att man tänker efter själv före varje köp. Och man behöver inte ha så många Mollysar för de går att kombinera i det oändliga.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet efva. Jag är med dig i det här. Själv köper jag ganska mycket kläder för det är ett intresse, men jag anser mig definitivt inte ytlig för det. Och jag arbetar för mina pengar och trivs med att handla bland annat Mollysar för dem. Kram

    SvaraRadera