lördag 31 oktober 2009

Jag fick min Deidres dress igår



jag köpte den från Elinmaria och eftersom jag hade 15% rabatt innestående så slog jag till på denna fina klänning. Jag håller med om att passformen är riktigt fin och den doftar Odd Mollys speciella doft som nästan inga av de kläder jag köpt i höst/vinter doftat. Jag tror nog att jag kan använda den på jobbet också.

Jag bjöd på denna kappan igår


en auktion låg ute med denna kappa i storlek 4. Jag tyckte det såg ut att bli ett bra pris på den och tänkte why not, jag la ett maxbud och följde inte auktionen längre. Jag vann den inte, slutpriset blev 4.650 kr. Jag var egentligen inte speciellt intresserad av denna kappa och har aldrig varit men tänkte att den kanske är supersnygg och att det skulle vara kul att prova. Dessutom tror jag att de kan bli värda mera så småningom eftersom det inte verkar som om det funnits speciellt många till salu, tex här i stan har jag inte sett någon. Men lika bra att jag inte vann auktionen antagligen passar den inte mig och då skulle den bara hänga för framtida försäljning. Men det är lustigt hur sugen man blir när det plötsligt dyker upp en sådan här auktion i ens egen storlek. Och den är ju så fin på andra.

Fredagen 30 /10



denna vecka har varit Mollyfri, jag jag har så här långt inte haft något OM plagg förutom ett linne. Nästa vecka får det bli lite mer av Molly. Idag har jag haft min favoritklänning från Sonia Rykiel tillsammans med mina tjockare tigts från Gina Tricot. Mysig klädsel för en ledig dag.

torsdag 29 oktober 2009

Torsdagen 29/10




Idag har jag haft en beige trikåklänning från Gina Tricot och min välanvända långväst från KappAhl. Dessutom ett par tights i tjockare material också från Gina Tricot som var riktigt sköna, speciellt idag när det var ganska kallt i Malmö fast solen sken.

onsdag 28 oktober 2009

Onsdagen 28/10


jobbat som vanligt i en vit blus från Hunky Dory, en vit lovelovetank, jeans från HM och en ny sjal som jag köpte igår. Underbar med volanger och märket heter Ester Elenora, ljuvligt namn. Skön att ha över när man har en tunn blus men ändå inte supervarm.

tisdag 27 oktober 2009

Tisdagen 27/10


Idag har jag varit ledig och vi har strosat runt i inredningsbutiker i stan. Även ätit gott och fikat dyrt på Waynes Coffee. Det märks inte så mycket i affärerna att det snart är Halloween, för några år sedan var det mycket mer. Det går inte att göra så stor affär av en helg men snart är julen här och en del affärer har redan börjat försäljningen av julstjärnor etc.Väl tidigt men å andra sidan välkomnar man allt ljus man kan få för nu är det riktigt mörkt tidigt på kvällarna. Jag har haft en trikåklänning från melmelli och en svart kofta från LaRedoute. Lacktights från KappAhl dessutom.

måndag 26 oktober 2009

Inte ett märke som andra




det jag tycker är så roligt med Odd Molly är att kläderna är tidlösa på något sätt. Vilket annat märke skulle man sitta och leta efter äldre modeller på Tradera eller andra begagnatmarknader. Inte många. Det är nästan så att de äldre modellerna är mer eftertraktade just för att de gjordes i mindre upplagor och var mer svårtillgängliga för några år sedan. Nu ploppar det upp nya webshopar hela tiden så på det sättet har märket blivit mer lättillgängligt. Denna höst och vintersäsong har jag handlat mycket mer ifrån än vad jag gjort tidigare. Dels beroende på att kläderna är lättare att få tag i och dels pga inspirationen från alla dessa härliga bloggare. Här är ett par "äldre" (inte jättegamla dock) modeller som jag skulle vilja ha i min garderob.

Måndagen 26/10



har jag haft en brun blommig klänning från KappAhl i lite Mollystuk. Jag tycker denna påminner lite grand om velourklänningarna. Materialet är lite åt myspyshållet. Denna finns på rea just nu.

söndag 25 oktober 2009

Läckra halsband







jag har köpt ett par stycken häftiga och lite annorlunda halsband på HM de senaste månderna. Jag tycker att de fått in många fina smycken, jag har handlat både armband och stora ringar + halsband. Jag tycker de är fina till enkla outfits, typ enfärgade kläder. Jag tycker det är fint med lite större smycken när man själv är modell stor, de syns på ett annat sätt.

Sågade Vintage Stories häromdagen


idag såg jag denna blusen på en tjej och den var superfin. Första plagget som jag fallit för och naturligtvis finns den inte i stan. Har kollat på Triangeln, GA torg och Jägers. Triangeln har ett stort sortiment men borde väl haft någon storlek kvar om den funnits där från början. Den är inte livsviktig och jag har tillräckligt med blusar men söt var den.

fredag 23 oktober 2009

Fredagen 23/10



idag har jag haft en svart spetstunika från S´nob, svart love love tank under och en grå kofta från LaRedoute över. Spetstunika är superfin men det syns ju inte alls på bilden och volangkoftor gillar jag skarpt.

torsdag 22 oktober 2009

Prespring 2010

Läste hos Gizmolina att Odd Molly första vår-kollektion kommer att finnas i affärerna redan den 1:a december. Kollektionen består av endast ett par plagg och butikerna får själv välja om plaggen ska komma den första december eller i januari.

Jag kan inte förstå varför de skulle vilja vänta med att ta hem kläderna, måste finnas ett sug efter dem redan i december. Fast det var väl lite så med prefall också, många som inte tog hem speciellt mycket utav den kollektionen i de riktiga butikerna.

Lena Ph loves Per Holknekt?

Stod i affären och kollade på tidningar. Utanpå en av skvallerblaskorna stod det att Lena Ph är kär i modemiljonären. Det var alltså P Holknekt. Jag vet inte om det är sant men tanken slog mig att vi snart får se Lena i Odd Molly. Victoria bar alltid Odd Molly under tiden de var tillsammans och efter det har hon inte haft märket, i alla fall inte de gånger jag sett henne på TV. Fast jag tror inte att Lena kommer att använda OM på samma sätt. Är det någon som sett Lena i Odd Molly någongång?

Torsdagen 22/9



idag hade jag min 856 Secret button tunic som jag använt mycket. Revor som är lagade och en tryckknapp som lossnat såg jag i morse (går att sy). Vissa Mollysar blir använda tills de faller i trasor. Under har mitt vita långa linne från TiMo.

onsdag 21 oktober 2009

Ny webshop för Odd Molly

är www.elinmaria.se som har en massa andra fina kläder också. Jag har handlat tidigare därifrån och har varit nöjd med bemötandet och servicen till skillnad mot vissa andra. Nackdelen är att man bara kan betala mot postförskott.

Senaste beskedet från Ajabaja lyder:

Citat:

Hej eva!

Tyvärr måste vi vänta 3 veckor tills vi sett att brevet antingen inte kommit fram till dig (ibland kan det ta ett tag med posten ;-)), eller tillbaka hit! Sedan måste vi dessvärre för pengarna tillbaka!

Ha en fin dag!

Slut citat

Glazing superfrill top



köpte jag idag på Åhléns. Jag vet att den inte är supersmickrande på en stor storlek men jag tänker ha den innantill bla har jag ett par långa västar som jag tror den ska funka bra till. Men även koftan jag hade idag funkar, det gäller bara att ha något man få in de stora volangerna på ärmarna i. Jag älskar volanger.......

Onsdagen 21/9



har jag haft en kort klänning från Vila och en underbar kofta från The Breed i cashmere/silke och svarta jeanstights från KappAhl. Koftan är helt underbar i kvaliten, mjuk och skön och med stora ärmar.

tisdag 20 oktober 2009

Tisdagen 20/9



no Molly day, jag har en spetsklänning från SaintTropez och jeans från HM.

måndag 19 oktober 2009

Besvikelse del II






Jag tänkte jag skulle vara tidigt ute denna gången när Kappahl körde en ny kollektion med Vintage Stories. Jag var sent ute i våras men köpte ett antal jättefina plagg då. Mycket var i bomull i våras men nu var det mesh, mesh och mesh. Jag gillade inte tygerna alls, det fanns en sammetsklänning som var rätt fin men den nådde inte ända fram. Ganska dyra är ju plaggen också. Däremot tyckte jag flickkläderna var jättesöta, sammetskjolen och blusen i bomull, supergulliga.
Bilder från KappAhl

Besviken del 1

Jag beställde tre plagg från Ajabaja direkt när de fick in vinterkollektionen. Jag väntade hela förra veckan och sen mailade jag dem i helgen och undrade om de skickat kläderna. Ja de skickade vi den 12:e, de ligger säkert på ditt postställe. Jag återkommer och frågade om de inte hade något kolli nummer eller dylikt. Nej, vi skickade dem som vanligt brev. Kläder för över 4.000 kr skickas i ett vanligt brev, är det klokt? Hör på ditt utlämningsställe om det finns där, avin har kanske bara kommit bort. Good Luck, utlämningsstället är en liten matvaruaffär med mestadels ungdomar (familjeföretag) som har noll koll gällande det mesta. Jag förklarar detta för Ajabaja att det är en liten affär med två personer på plats, en i kassan och en i posten. De betjänar ett område med 10-12.000 personer så det finns en hel del brev på deras lager. Svaret jag får då från Ajabaja lyder:



Det är värt att testa! Hade en kund senast idag som varit och frågat på sitt utlämningsställe där de precis skulle skicka tillbaka paketet utan att skicka iväg en avi! :( Testa att prata med dem! Förstår att du inte vill vänta när du handlat för så mycket, men finns tyvärr inget jag kan göra härifrån!:(



Borde inte Ajabaja engagera sig mer? Ska jag gå dit och fråga efter ett brev från ajabaja till mig när de nästan inte hittar paketen man har avier till? Och hur länge ska de övriga kunderna behöva vänta när de letar efter ett brev som vi inte är säkra på att det ens finns där. Är det rimligt? Jag känner så här just nu, jag får vänta tills en påminnelse dyker upp och då ta ställning till om jag vill behålla kläderna. Annars får de väl gå i retur till Ajabaja och då kan de behålla dem men frågan är när får jag tillbaka mina 4.000 kr?

Måndagen 19/10



hade jag en 710:a i chalk, över den en ganska gammal top från Malene Birger med fina blommor.

söndag 18 oktober 2009

Odd molly

syns allt oftare på Engla. Jag skrev för ett tag sen angående sponsring att det vore väl ett klipp för Odd Molly att få en ung välbesökt bloggare att använda deras kläder. Det verkar hända nu, Engla har haft Odd Mollykläder ett par gånger nu under en ganska kort tid. Dock inga recensioner än men det kommer säkert så småningom. Fast jag tycker hon är jättesnygg i kläderna och ger en ny approach till märket. Elin Kling lär vi dock nog aldrig se i märket.

Dödskallehalsband


såg detta redan förra året på Idol. Tyckte det var fräckt men lite mycket kanske. Nu hade Laila det igen i fredags och när vi var på Entré så fanns det till salu i en affär där. Ca 3.000 kr det är ganska mycket pengar för ett halsband som inte håller det värdet så länge. Det är ju annorlunda med smycken i guld och silver eller är gjorda av Efva Attling eller någon annan designer i den kalibern.

lördag 17 oktober 2009

Lördagen 17/9




har varit med L på hennes dans och efter detta gick vi och såg Fame på bio. Helt ok film, bättre än väntat mycket bättre än Highschool Musical som jag fått lida mig igenom för något år sedan. Idag har jag en tröja som jag köpte på Gina Tricot förra veckan, jag älskar volangdetaljen på ärmarna.

fredag 16 oktober 2009

Fredagen 16/9



var jag nästan helt svartklädd. Almost black hearted tunic och en svart volangväst från Rodebjer över. Kjol från HM. Svårt det där att fota svarta plagg.

torsdag 15 oktober 2009

Jeanskjol på Haléns



Vad tycks om denna? Jag har letat efter en jeanskjol i denna modell men blir tveksam när jag läser recensionerna. Bl. a att dragkedjan är kass. Jag känner nämligen igen detta från Haléns, köpte ett par snygga fake skinnbyxor. Tyvärr hade de sytt i en dragkedja som var liten, supertunn och som gick i sönder på studs. Inte roligt, varför har man så dålig kvalitet på kläderna? Att sätta i en ordentlig dragkedja borde man väl kunna göra.

En mysig inbjudan

fanns i mailbox idag. Inbjudan till Vindåkra gård, höstmys med rabatter låter härligt. De bjuder på soppa, öl och musik. 20% på iiSA of Malmö, Vindåkra inredning och Copenhagen kids. Copenhagen kids är en ny affär med barnkläder i dansk design. Jag hoppas så att det ska gå bra för deras koncept. Jag tycker det är jätteroligt när det satsas på något nytt och fräscht. Blir det inte av nästa vecka måste jag åka dit närmare jul då tror jag det är mysigt ute på gården.

Torsdagens outfit

idag är jag ingen Odd Molly tjej utan jag har en grå trikåklänning från Hunky Dory med en härlig bomullssjal från HM.



Malmös Odd Molly shopping

Det är alltid lika kul att gå ut och titta vad affärerna har fått in för nytt när en ny kollektion kommer. De affärer i Malmö som jag handlar mest ifrån är Iisa och Factory. I alla fall när det gäller Odd Molly och andra märkeskläder.

Iisa är en mysig affär, ganska stor med två rum och mycket fina kläder. Dessutom har de Mulberry väskor och agendor/plånböcker. Hade tagit in ganska lite Odd Molly från vinterkollektionen tyckte jag. Deidress dress hade de i både den bruna och den lila variantern, dock var det mesta sålt utav denna, i purple fanns det bara en 0:a kvar och i den bruna fanns två storlekar kvar. Det kan hända att de har fler undanstoppade på lagret men jag tror inte det de borde hänga framme i så fall. Jag tyckte den kändes skön i materialet och var faktiskt fin men min storlek fanns inte där annars hade jag provat den. De hade mycket av voile short dress i flera färger även den rosa, glazing frill tank, glazing tassel tee, voile s/s blouse och ett fåtal alpaca tassel long sweater.

Sen gick jag till Factory som är en mycket mindre affär men den är otroligt mysig och personalen är supertrevlig. De hade fått in ganska mycket dock inte Deirdress dress, men glazing frill tank fanns även här. De hade även subzero wool sweater och blusen Doily som jag köpte. Personalen håller en kompiston, kan berömma en för kläder och smycken och även tipsa om nya kläder som kommit in. Bla fick jag titta på en cashmereklänning och en blus från Baum und Pherdgarten. De visar även vad man kan kombinera kläderna med och allt detta är jätteroligt om man är på humör för det. Det blir ju lätt så att man blir sugen på att handla trots att man bara tänkt titta. En nyhet jag fick reda på är att de ska starta webshop inom några veckor. Verkar vara populärt nu bland affärerna.

Det finns några andra affärer som säljer Odd Molly i Malmö innerstad, Ajabaja men den affären är så trång och liten så den inbjuder inte till provningar. Levi's® Store & de Luxe har ett litet sortiment men tar aldrig in några 4:or, mycket märkligt men eftersom de brukar ha samma sortiment som de andra så har jag aldrig påpekat detta. Åhléns har ju massor i år men det brukar alltid komma in senare och det ska blir roligt att se om de har något som inte de andra har.

onsdag 14 oktober 2009

En riktig pärla



är denna blus Doily Blouse. Tyvärr är bilderna inte snygga på Odd Mollys sida, när man kombinerar dessa med ett linne under i liknande färg så blir tex den bruna oerhört mycket snyggare. Jag köpte den i chalk idag hos Factory i Malmö. Båda flickorna som har affären bar varsin sådan här blus, den ena i powder och den andra i chocolate. Och jag föll som en fura. Den är egentligen ingen typisk Odd Molly blus inte så bohemisk som de brukar vara utan mer dressad. Superfin!
De hade även brand new 2nd hand dress i chocolate och den var faktiskt finare än vad jag har trott.

Onsdagens kläder

idag hade jag Revolution Blouse i royal en härlig blus tycker jag som är superskön att ha på.

tisdag 13 oktober 2009

Noway



6.000 kr för denna, tror de att man är galen? Ja det är jag men inte så galen

Dagens outfit

är min livealot blouse i powder med ett lovelovetank i cherry. Över det hade jag min stora mysiga cashmerekofta från See by Chloe.
Mitt rosa Humanity for all passar bra med mitt rosa Hermesarmband. Jag köpte detta för över två år sedan och har haft det på nästan varje dag sen dess. Om jag skulle räkna ut kostnad per användning så är det nog mitt billigaste armband. En ny ring har jag också köpt, fågelklo som helt plöstligt blivit populärt, inte så snygg kanske men rätt tuff.








måndag 12 oktober 2009

Odd Molly vinter


undras om det är hela kollektionen som kommit ut nu på de webshopar som fått in vinterns kläder och det är ju de flesta. Jag tycker nästan alla tar in samma kläder och det känns lite synd. Jag har beställt voile short dress i rosa som jag föll för allra först. Måste kolla hur den ser ut och det är inte säkert att affärerna i stan får in denna färg, den verkar inte vara första val i shoparna precis. Mycket mesh är det i alla fall i vinterns plagg och det tycker jag inte. Och nästan ingen har tagit in brand new 2nd hand dress i powder. Jag som tyckte den var så snygg från början har
börjat tveka. Dessa koftor tycker jag däremot är jättefina.

Måndagens kläder




idag har jag full emb smock dress i färgen royal. Den är inte så vanlig tror jag, har nog inte sett någon som haft denna. Svarta tights och mitt rosa Humanity for all eller Humanity for old som en kollega trodde det hette. Tack för den! En svart kofta från Gina Tricot hade jag också och det var tur med tanke på att det bara var 19,8 grader i morse på kontoret.

söndag 11 oktober 2009

Dubletter

jag har en del plagg i mer än en färg från Odd Molly men nästan inte från något annat märke i alla fall inget som är lite dyrare. En del linnen har jag men det är ju mer basvaror så det räknas inte. Även några koftor och längre västar men de har varit billigare eller så har jag köpt dem på rea. Men när det gäller Odd Molly så kan jag bli så förtjust i vissa plagg att jag inte kan låta bli att köpa flera av samma modell, tex dessa:



































































Lite tokig är man allt men tröttnar man är det bara att sälja vidare.